Ева Лонгория скочи на Холивуд: Ето в какво го обвини!

Ева Лонгория скочи на Холивуд: Ето в какво го обвини!
Гласувайте за статията

Ева Лонгория скочи на Холивуд

Ева Лонгория обвини Холивуд в „изтриване“ на латиноамериканските мъже и жени. И казва, че киноиндустрията е „до голяма степен отговорна“ за отрицателния образ на латиноамериканците на големия и малкия екран.

Ева Лонгория

Ева Лонгория скочи на Холивуд

Звездата на „Отчаяни съпруги“ каза: „Това, което показват проучванията, е, че сме заличени. Това надхвърля недостатъчното представяне. Когато не сте на екрана в медиите, вие сте изтрити, не съществувате.

И историите от Холивуд не се доближават до представянето на сложността на нашата общност.

Това е проблем – демографията на Америка се променя, тя се латинизира, а тази културна промяна тревожи хората.

Ние в тази зала сме допринесли за тези негативни портрети и образи, които сме виждали в медиите.

Ние тук, в Холивуд, до голяма степен сме отговорни за голяма част от несъзнателните пристрастия, и предразсъдъците срещу цветнокожите“.

44-годишната актриса призова Холивуд да остави разнообразието да се случи по естествен начин, а не просто да включва хора от общности, които са слабо представени, за да „попълни бройката”.

В реч на срещата на върха на The Wrap Power Women в Лос Анджелис, тя добави: „Холивуд има тенденция да се „потупва по гърба“ всеки път, когато има най-малкото многообразие, това е като:

„Хей, имахме ДВЕ жени в главните роли.” Дори тази дума „разнообразие“ започна да се изтърква. Изпада от устата на всеки изпълнителен директор … Трябва да видим колко пъти тази дума се появява на тази среща…

Изображенията всъщност могат да трансформират това, в което вярваме. След като променим мнението на хората, можем да променим политиката, която засяга тези хора.

Чудесен пример за това е, как след „Игрите на глада“ стрелбата с лък стана популярна сред момичетата…

Или как след появата на сериите „От местопрестъплението“ имаше криза в криминалистиката в цялата страна заради телевизионно шоу, казва Канал 3.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар