Богатите стават още по-богати: Увеличиха пенсията на Лили Иванова!

Богатите стават още по-богати: Увеличиха пенсията на Лили Иванова!
Гласувайте за статията

Пожизнена пенсия от 700 лв. получава примата Лили Иванова. След години чакане, изпълнителката най-после се нареди сред заслужилите артисти, които да получат специална награда за заслугите си.

Лили Иванова ще получава същите пари, които Йорданка Христова взима вече 12 години. Министерският съвет взе решение за предложение до Народното събрание за предоставяне на пожизнени парични награди на осем творци за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата.

Лили Иванова

Естрадната певица Лили Иванова с по-голяма пенсия, става още по-богата

Сред наградените е и естрадната прима, която тази година трябва да навърши 80 години, пише „Телеграф“.

Сред другите артисти, които получават награди са 97-годишния сценарист на филмите „Звезди в косите, сълзи в очите”, „Езоп” и „Борис I” Анжел Вагенщайн, 95-годишния режисьор Христо Ганев–съпруг на легендарната Бинка Желязкова и автор на кинокласики като „Нощем по покривите”, „Басейнът”, „А бяхме млади” и др.

В листата влиза и Иван Стайков, написал музиката на филми като „Господин за един ден”, „Да обичаш на инат”, „Двойникът”, както и много естрадни и джаз пиеси.

А също и поета Иван Цанев, режисьора на „Мера според мера”, „Авантаж” и „Козелът” Георги Дюлгеров, Андрей Дреников, Анатоли Кръстев и Стоянка Настева, която стана първата учителка, получила от специалните пенсии за принос, в размер на 500 лв месечно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Богатите стават още по-богати: Увеличиха пенсията на Лили Иванова!”

  1. Диляна

    Ное. 01. 2019

    Това си е жива подигравка !!! Особено заглавието ! Богатите стават по богати ! Да , Лили е богата , но защото една 80 години и все още пълни залите с концертите си .А държавата трябва да умре от срам , че й дават такава смешна пенсия . Тази жена ,ако живееше в чужбина щеше да е по богата и от Арета Франклин ! Но тя избра да прославя една държава , която сега й подхвърля корички ! Защо един спящ в народното събрание мързелив депутат взема хиляди без да прави нищо , а тя ще взема ,,вече,, 700 лв? .Хора, това са 500 долара , това е чудовищно !!!!!

Добавете коментар