Бабата на Азис от година се подготвяла за смъртта! (Всичко за пророчицата Станка)

Бабата на Азис от година се подготвяла за смъртта! (Всичко за пророчицата Станка)
Гласувайте за статията

Новината, че легендарната баба на Азис – прочутата костинбродска врачка Станка, е починала, не изненада близките й. Още преди няколко месеца в тв интервю врачката пророкува собствената си смърт, която по думите й ще е до броени месеци. И ако повечето зрители ги приеха за празни приказки, роднините й знаели, че точно това ще се случи – баба Станка рядко грешала в прогнозите си.

„Сърцето ми вече наполовина го няма. Нито ми се яде, нито ми се пие вода. Усещам, че гърло ми се затваря и сякаш някаква черна топка ме удря в гърдите. Няма живот за мен повече. Всичко е преброено – и дните, и нощите, но не се страхувам от нищо”. Това споделила една от най-известните ясновидки у нас след опелото на 64-годишната си дъщеря Стефка. Именно тя трябваше да наследи прочутата си майка, която в началото на годината даде обширно телевизионно интервю, в което предсказа края си, без да уточнява точната дата, за да не стресира авансово роднините си.

През януари баба Станка събра и трите си дъщеря – Стефка, Малина и Гергина. Пред всички обяви, че и трите имат дарба, но тя е преценила да завещае своите духовни познания и езотерични практики на най-голямата щерка. През първата седмица на октомври Стефка внезапно се пресели в по-добрия свят. Жената имала здравословни проблеми, но не било нещо сериозно.

Азис и баба му

Азис още страда за баба си

Смъртта й била като гръм от ясно небе за бабата на Азис. Станка напълно се затворила в себе си. Не искала с никого да коментира случилото се. Губила за втори път дете в живота си и това не й давало мира. Преди няколко години починал единствения й син. Младият мъж се стопил от раково заболяване пред очите й. Искала да му помогне, но някаква сила сякаш й забранявала. Тогава приела по-философски загубата на рожбата си, макар че сърцето й кървяло от болка. Някак си била подготвена за лошото. Този път обаче била като разбита. Седяла на един стол и повтаряла, че нещо черно удря фамилията. Тюхкала се, че въпреки уникалната си дарба не можела нищо да направи и да спре развоя на събитията. Намеквала, че няма да дочака Димитровден – 26 октомври, защото щели да дойдат да я вземат и нея, както и станало.

На 23 октомври сутринта баба Станка не станала от леглото си.

Кой обаче щял да я вземе, не уточнила. Предпочитала да не говори с близките си по темата, защото била изключително вярваща в силата на невидимия свят и законите, които го управляват. В едно била убедена – че скоро щяла да се прероди и да раздаде правосъдие на всички, които в този живот са си позволили да я хулят и да й пращат магии.

Приживе бабата на Азис минаваше за наследница на Ванга. Двете жени се познавали още от социалистическо време. Тогава Станка била път до Петрич по лични проблеми и чакала с часове на опашка, за да се срещне с феномена от Рупите. Срещата си заслужавала, защото още от портата на двора Ванга започнала да крещи, че жената от Костинброд има като нейната дарба. Двете си казали неща, които запазили в тайна от близки и познати, но се наричали „сестри”. Прагът на дома на Станка в Костинброд прекрачвали хиляди граждани от всички краища на родината ни, че дори и чужденци от Македония и Сърбия.

Баба Станка, за разлика от повечето свои връстници, разполагала и с верни приятелки, които влизали в ролята на чевръсти домашни помощнички. Те се грижели за градината, за домакинството, че дори за приготвянето на вечерята и обяда. Къщата блестяла от чистота, а стълбите пред прага й били мити с течен сапун и парцал едва ли не на всеки кръгъл час. Прозорците светели, а по мебелите не се забелязвала нито една прашинка. Целият този ред се дължал на властния й характер – именно тя била главата на фамилията и от нейната дума зависели решенията, които членовете на семейството вземали. Те така и не се опитвали да хитруват, защото тя виждала всичко, далеч преди да се е случило.

Посетителите до един били възхитени от дарбата й да гледа на карти. Станка никога не ги питала за какво са дошли. Приемала ги в една от многото стаи на къщата си, определена и ползвана единствено и само за ясновидство. Молела ги да се настанят удобно на стол и почвала със сеансите. Задължително било пристигналият за помощ да цепи картите няколко пъти. После жената ги нареждала като за пасианс и секунди по-късно започвала да говори.

Познаваемостта на въпросите била гарантирана.

Баба Станка дори използвала реплики на хора, които не познавала. За да се увери питащият, че няма лъжа и измама, тя почвала да говори с любимите думи и изречения на проблемния човек. Такова нещо жената нямала откъде да знае, освен ако не притежавала свръх талант.

„Бях при нея и останах впечатлена от прямотата, с която приема хората. Директно ти заявява, че не иска да й се разказва каквото и да било, нито пък пита за имена. Почва си сенсите и говори, та не спира. Поне половин час врачува. Дори си мисля ,че картите ги използва като вид атракция. Тя чете мислите на дошлите. Знае какво владее умовете им. Когато чух от нейната уста какъв точно е проблемът ми, наистина се ококорих. Жената доста прецизно показа, че знае какво е скрито дори в най-прашните ъгълчета на душата ми. Описа близките ми, сподели и за решенията на техни проблеми. Впечатляващо е, че може да отгатне всичко – от професията, която работиш, да името на брачната ти половинка или до неплатените сметки за парно. Освен това е позитивно настроена и посреща с усмивка. Вярва в съдбата, в това, че което е писано на небето, ще се случи и не можем ние сами да бъдем изцяло господари на съдбата си”, разкрива пред „Уикенд” редовна клиентка на прочутата баба Станка.

За съжаление ясновидката разредила гадаенето през последните месеци, защото се уморявала от годините и хорските проблеми. Приемала само хора, за които била убедена, че наистина имат проблем и не са в състояние да ги решат сами. Не отказвала и на съграждани. С повечето от тях се знаела от младини. Тогава също имала пророческа дарба, но заради забрана от комунистическите власти, не практикувала този занаят. Правела се на разсеяна и ако някой милиционер я питал за нещо, твърдяла, че вечерта е събирала приятели на гости. Яли, пили и се веселили нищо друго не се случвало.

Бабата на Азис никога не кътала парите си в портмоне. Тя слагала оставеното й от благодарните в пазвата си по стар български обичай, а след това „складирала” сумите на тайно място. До последно таксата й за гледане на карти била фиксирана на скромните 20 лева. За разваляне на магия и на различните видове родови проклятия сумата скачала в зависимост от ритуалите, които трябвало да се изпълнят. Имало толкова завързани „неща”, че трябвало поне два-три месеца календарно време, за да се развържат от специалистката.

От трите й дъщери Стефка била най-добре в предсказанията. Тя владеела баене против страх, напикаване, заекване при децата. На нея Станка й се доверявала най-много. Майката на Азис също имала талант да прогнозира, но го правела изключително рядко и за хора, които са близки на сърцето й. Малина пък имала своя дългогодишна клиентела и била изключително добра в развалянето на родови проклятия. Трите сестри твърдели, че единствено не са могли да помогнат на своя брат. Той имал свое виждане за нещата от живота и не се вслушвал в наставленията им. Разчоплил някаква бенка и белята станала – доброкачественото образование си изродило в злокачествено…

„Това са моите три магьосници. Моите орисници. Помня, сякаш беше вчера, как палеха печката на двора и чакаха луната да се покаже, за да могат да говорят и шептят на техния, тайнствен език. Да опяват и наричат водата, в която гасяха странни предмети. Така те помагаха на страшно много народ. Извиваха се опашки от чакащи хора. Трудно си проправях път, докато стигна до входната врата. Имаше хора със здравословни проблеми, с любовни мъки и всякакви неволи. Всички се връщаха, за да им благодарят и носеха кутии с шоколадови бонбони”, обясни преди време самият Азис, който според мълвата също има ясновидски способности.

Той страда за баба си Станка, но смята, че самата тя е искала да приключи земния си път. „Тя от поне година се подготвяше за това свое пътуване. Казваше, че е приключила пътя си тук. Беше доволна от живота си, в мир със себе си, но вече сякаш й бе доскучало. Нямаше търпение да поеме към всемира. Вярваше в прераждането и се чудеше по какъв начин енергията й пак ще се върне на земята”, казва прочутия й внук.

Източник: Уикенд

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар