Ето как сестрата на Илияна Йотова я сватосала с мъжа й! (още разкрития)

Ето как сестрата на Илияна Йотова я сватосала с мъжа й! (още разкрития)
Гласувайте за статията

Сестрата на Илияна Йотова я запознала с мъжа й преди години!

На 24 октомври вицепрезидентът Илияна Йотова отпразнува своя рожден ден. Въпреки важния държавен пост тя и съпругът й – прочутият лекар проф. Андрей Йотов, продължават да обитават семейния си апартамент в столичния кв. „Изток“ вместо покоите, предвидени за тях, в резиденция „Бояна“.

Илияна Йотова

Илияна Йотова и Андрей сватосани от сестра й

Двамата взели решението да останат у дома единодушно, а единствено там Илияна успявала да намери уединение. Целият апартамент е решен в любимия й цвят – оранжево, а най-любимият й предмет е неин портрет, нарисуван собственоръчно от съпруга й.

Именно той е проектирал и всички мебели, но не се наел да ги измайстори сам, защото по негови думи „хирург без пръсти не е добър вариант“.

Двамата с Илияна са семейство от вече 34 години. За съдбовната им среща „виновна“ е сестрата на вицепрезидента – Румяна.

„Те са състуденти с Андрей, от една група. За първи път се видяхме на манифестация за 24 май, обичах манифестациите за Деня на буквите. Специално я помолих да ме вземе с нея, след като бе преминало вече нашето собствено представяне пред тогавашния мавзолей. Спомням си го като днес.

Срещнахме се „окончателно” години по-късно. Аз – в първи курс в университета, той – първа година по разпределение на работа в Обзор“, разкрива Илияна Йотова.

През 1988 година се ражда синът им Марин, който към днешна дата е успешен млад банков специалист. Избира да завърши образованието си у нас, а после следва и магистратура в Англия.

От няколко години Марин има сериозна приятелка – красивата Кристиана, с която мечтаят за сватба и дете, пише Ретро.

„Ще стане един ден и аз ще съм една от най-щастливите. Както винаги, синът ми ще реши сам, това ще бъде неговият избор. Така направи и с образованието си. Живее с приятелката си, а кога ще решат да имат семейство, е тяхна работа. Готова съм за баба, много обичам децата“, сподели неотдавна гордата майка Илияна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар