Голямата Йорданка Христова го закъса с коленете! (още подробности)

Голямата Йорданка Христова го закъса с коленете! (още подробности)
Гласувайте за статията

Йорданка Христова го закъса с коленете!

Йорданка Христова, която миналата година официално направи бенефиса си и се оттегли от голямата сцена, минавала през сериозни здравословни неволи. Една от причините естрадната легенда да спре активната концертна дейност била, че закъсала с коленете.

Йорданка Христова

Йорданка Христова отслабнала заради коленете

Още преди близо 4 години лекарите й открили плаващи нишки в дясното коляно. От време на време тя изпитвала силни болки и имала затруднения с придвижването.

Заради това се наложило и да отслабне драстично, а докторите категорично й забранили да носи обувки с високи токчета. Данчето Христова винаги е държала да бъде бляскава на сцената и приемала за неуважение към публиката да се появява неглиже.

Именно затова намалила темпото и вече се включвала само в големи чествания, както и в концерти на свои любими колеги.

„Вече имам 10-15 чифта маратонки. Това е любимата ми обувка. Просто искам да съм в абсолютна форма. На френски имаше една песен – „Трябва да знаеш кога да напуснеш масата“, коментира звездата.

Съвсем наскоро Данчето доброволно легнала и под ножа, но интервенцията, на която се подложила, по думите на лекарите била неотложна. Става дума за катаракта на лявото око, за която Йорданка Христова не подозирала и неглижирала дискомфорта, който изпитвала.

Когато отишла на рутинен преглед, се оказало, че ако не я оперират спешно, имало голяма опасност зрението й да отслабне критично. Хубавото сега било, че докторите не само спасили окото й. Но направили така, че естрадната прима вече нямала нужда от очила дори в ежедневието, пише Ретро.

„Все пак си давам сметка и за възрастта. Исках да съм в такава форма, в каквато трябва да бъда винаги. Сигурно ще ми отслабне паметта, ще започна да забравям текстове. Аз не бих могла да изляза и да си чета текста.

Правя го само на запис и на репетиция. За мен е много недостойно да чета и да сричам на сцената. Не мога на сцената да правя нищо друго, освен да пея и да си водя програмата“, заявява 76-годишната естрадна икона.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар