Ето я Йорданка Фандъкова като булка!Йорданка Фандъкова, която

безапелационно бе избрана за кмет на София за четвърти път, сподели радостта от победата първо със своя съпруг Юри. Двамата са заедно от 41 години, а изборният й триумф съвпада с годишнината от сватбата им, която празнуват в началото на ноември. [caption id="attachment_434972" align="alignright" width="300"]Йорданка Фандъкова Кметицата Йорданка Фандъкова като булка[/caption] Покрай повода семейство Фандъкови обичали да си припомнят мили случки около встъпването си в брак и да разглеждат семейните албуми със снимки.

Най-любопитният момент от сватбения им ден е, че без да иска, младоженецът щял да остави булката сама пред олтара. Юри Фандъков, който в момента е специалист по педиатрия, закъснял непростимо за церемонията, защото бил в казармата, а там му създавали проблеми.

В ритуалната зала се явил с коса под 1 сантиметър и роднините не могли да го познаят. За сметка на това Йорданка впечатлила всички присъстващи с тоалет като на принцеса Даяна. Към елегантната бяла рокля тя добавила и аксесоар – шапка с мрежа, а не обичайното було. Сватбата била пищна, но в разгара на купона младоженците изчезнали безследно. Без да съобщят, решили да оставят гостите да празнуват. И заминали за вече несъществуващия хотел „Щастливеца“ на Витоша, където изкарали медената си седмица. „Това беше един от най-щастливите моменти в живота ми по ред причини. Една от тях беше, че никога не съм се чувствал толкова заможен – в който джоб бръкнех, вадех банкноти“, спомня си с усмивка д-р Фандъков. И до ден днешен семейство Фандъкови отбелязвали годишнините си от сватбата по един и същ начин – качвали се на Витоша, за да си припомнят младежките времена. Приятелите им и сега се шегували, че любовната им история била достойна за роман. Двамата се запознават още като ученици в Руската гимназия. Йорданка идва да учи и живее в София, когато е само на 13 години. С бъдещия й съпруг били в съседни класове, но попаднали в обща компания, която всеки ден след училище се събирала. Точното място, на което пламнала любовта им, било една от пейките в Борисовата градина, намираща се до зимната пързалка. Сега по същите алеи, по които се държали за ръце като влюбени младежи, двамата разхождали внуците си – Алекс и Елия. Те са деца на единствената им дъщеря Михаела, която рядко се показва в публичното пространство, пише Ретро.