Ралица Василева напусна Си Ен Ен: Там търсят млади лица! (още подробности)

Ралица Василева напусна Си Ен Ен: Там търсят млади лица! (още подробности)
Гласувайте за статията

Ралица Василева остави работата си в Си Ен Ен!

Журналистката Ралица Василева заряза CNN заради образованието. Известната водеща на международния новинарски канал, взе решение да се откаже от телевизията в името на по-висше благо.

Ралица Василева

Ралица Василева си намери ново поприще

„Щатският пазар не е като българския. Американците търсят млади лица и винаги съм била наясно с това. Затова оттеглянето ми беше навреме”, казва Ралица.

56-годишната Василева се опита да върне годините назад още през 2016 година, като се подложи на няколко операции, за да изглежда по-млада. Но не остана доволна от резултата и се отказа след това.

Журналистката работи за кратко като стратег в голяма датска компания. Но напусна след шест месеца, тъй като й липсваше животът в САЩ. Някогашната тв звезда споделя, че иска да се пенсионира в Америка, където работи вече 25 години.

Няма намерение да се връща в България, а и пенсията й в САЩ е доста висока – 4000 долара. От тази есен тя е и хоноруван преподавател в Държавния университет в Джорджия, в катедрата по масова комуникация.

Заплатата там е от порядъка на 5000 долара месечно, което е три пъти по-малко от парите, които взима като водеща в Си Ен Ен.

„Доволна съм да се занимавам с учителска професия. Това ме изпълва с щастие, контактът с младите хора е зареждащ”, категорична е Ралица Василева.

Тя се забавлява с идеята да стане актриса. Още повече, е снимала преди години в киноцентъра в „Бояна” . Тогава близките й не били убедени, че ще има успех, но тя успяла да пробие, макар и с друг професионален старт, пише вестник „България днес“.

През 1991 година тя заминава за Америка, където кара стаж в телевизията на Тед Търнър, но я харесал и й предложили да остане за постоянно.

За нея обаче успехът има две лица. Професионалния възход не компенсира отсъствието й от живота на сина й Александър. Въпреки че го обгражда през годините с много любов, за да не страда от отсъствията й от дома.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар