Жива подигравка на държавата с Ева от „Тоника“

Жива подигравка на държавата с Ева от „Тоника“
Гласувайте за статията

„Не знам, дали и 200 лв ще взема. Още не съм си пуснала документите, защото все изчаквах да видя, дали няма да се намери документацията. Но сигурно и тази сума може да се окаже надценена”, сподели певицата Ева Найденова от „Тоника“.

Както е известно, документите на всички изпълнители за осигуровки и пенсия са изгорели при пожар в „Концертна дирекция”. И Ева, наред с куп други изпълнители, просто не може да докаже годините тежък, труд, които е работила.

Ева от Тоника

Ева от „Тоника“ дълги години се труди, за да взима 200 лв. пенсия

Най-много да получа 80% от пенсията на Гого. Но ми е тъжно за начина, по който живеем аз и народът ни. За смирението и търпението на хората.

България не е готова за демокрация. Как може да са изгорели документите за пенсионирането ни? Не може прекрасния Емил Димитров да умре с 69 лв пенсия.

Това просто е недостойно за самата държава. Все повече се дава за спорта, но не и за изкуството. Много ли станахме на клона?”, пита певицата, пише „България днес“.

И тази година Ева е била канена за общински съветник, но отказала.

„Аз не съм политик, или поне не ми е дошло времето да го мисля това. Но все пак — толкова много сме разнасяли славата на страната ни, пък сега да живеем в мизерия. Защо да е така?”, негодува Ева.

Колкото до покойния Гого, няма и ден певицата да не се сети за него.

„Живея постоянно с мисълта за него. Постоянно нам споря нещо с Гого наум, говоря с него. Липсва ми разбира се, това няма как да се промени”, казва още Ева.

„Иначе съм добре със здравето. Държа се. Все си казвам, че от нещо трябва да умра, ама ако може, да не е скоро”, смее се изпълнителката.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Жива подигравка на държавата с Ева от „Тоника“”

  1. СаняСоколова

    Ное. 29. 2019

    Тези певци не се засрамиха, само да искат,само те работили и то по нейните думи тежък труд..Боже какво да кажат другите хора които не са певци, но са дали много за тази държава , работили са без да хленчат.Омръзна ми от Всичките стари певци и певици.Да се благодаря т, че има още хора които ходят на тяхни концерти, за да вземат едни добри хонорари.

Добавете коментар