Мария Каварджикова едва не припаднала на снимките на сериала!Актрисата Мария Каварджикова, спечелила

любовта на феновете на „Откраднат живот“ с ролята на Евгения Генадиева, едва не припаднала по време на снимки. До пълно физическо и психическо изтощение звездата стигнала по време на заснемането на последните епизоди от 8-ия сезон на докторската сага. [caption id="attachment_436440" align="alignright" width="234"]Мария Каварджикова Мария Каварджикова изплаши колегите си на терен[/caption] Тъй като действието сценаристите решили да се развива във Варна, голямата актриса трябвало непрекъснато да пътува от София до морския град. За да смогва едновременно да играе в постановката „Идеалният мъж“ в Народния театър и да снима. Правела по два полета в деня. А между слизането от самолета на летището и излизането пред публиката в театъра имала по 15 минути.

Натоварената програма се повторила в няколко поредни дни, а на финала Каварджикова едва се държала на крака. И за малко не уплашила екипа на „Откраднат живот“, сгромолясвайки се на терена.

Проблемът дошъл от това, че актрисата нямало кога да сложи залък в устата си, работела на гладно. А в същото време злоупотребявала с цигарите. Театралната легенда е заклета пушачка и в паузите от снимките не пускала фаса от ръката си. Затова сценаристите присадили вредния навик и на героинята й в сериала. Въпреки това Мария била изключително дисциплинирана. И се подчинявала на всяко режисьорско решение. Така например, без да се противи, се съгласила да падне по очи на пясъка на плажната ивица във Варна, след като на Евтим Милошев му дошла идеята. С риск да навреди на здравето си, Каварджикова изпълнила желанието му. След това пък се навила да се хвърли и в басейн със студена вода с дрехите, отново рискувайки да се разболее, предвид мразовитото време навън. За саможертвите обаче актрисата получава най-високия хонорар сред колегите си в „Откраднат живот“, пише Ретро.