Улица в столицата ще носи името на Стоянка Мутафова (Подробности)

Улица в столицата ще носи името на Стоянка Мутафова (Подробности)
Гласувайте за статията

Кръщават улица в София на Стоянка Мутафова

Улица в столицата ще носи името на голямата Стоянка Мутафова.

Стоянка Мутафова

Кръщават улица на Стоянка Мутафова

Това ще е улицата, на която е преминала голяма част от живота на Кралицата на комедията. На въпросната отсечка в кв. Драгалевци”, на която в момента има само номер, се намира вилата на великата актриса.

Това бе любимото й кътче, в което допреди години, докато все още се радваше на по-добро здраве и бе по-подвижна, прекарваше сред природата цяло лято.
Стоянка обожаваше мястото.

С типичното си чувство за хумор тя споделяше, че е заобиколена от новобогаташи, но държеше на своето любимо зелено дворче с градинка в полите на Витоша.

Преди години обаче с дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки решиха да продадат вилата.

Стоянка Мутафова споделяше, че човекът, който купил мястото, й обещал винаги за нея да има едно местенце, в което тя, когато пожелае, да отсяда и да се връща към спомените си.

Тази част на квартал „Драгалевци“, в която се намира вилата на актрисата, е много близо до Киноцентъра. Районът постепенно придобива все по-артистичен вид, защото съседните улици носят имената на

велики български актьори – на съпруга на Стоянка Мутафова – Нейчо Попов, на Невена Коканова, на Георги Парцалев, Иван Кондов и Николай Бинев.

Очаква се улица или площад в София да бъде наречен и на името на Стефан Данаилов. Той си отиде от този свят на 27-ми ноември след продължително и тежко боледуване, пише pik.bg.

Точно на Никулден българският народ загуби и Стоянка Мутафова на 97-годишна възраст. Госпожа Стихийно бедствие, както я наричаха мнозина, се превърна в една от най-възрастните активно играещи актриси в цял свят.

Тя бе пгребана до най-любимия си мъж-Нейчо Попов в Алеята на творците на Централните софийски гробища.И на близко разстояние до двамата си най-близки приятели от гилдията-Невена Коканова и Георги Парцалев.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар