Митьо Пищова едва оцелял след страшна травма!Митьо Пищова едва се спасил

от смъртоносна травма. Търновският бохем претърпял ужасен инцидент и ако не били приятелите му, за да му осигурят пари за операция, едва ли щял да оцелее. [caption id="attachment_437653" align="alignright" width="300"]Митьо Пищова Митьо Пищова си счупил гръбнака[/caption] „Счупих три прешлена на гръбнака. Докато гледах телефона си в заведението на Галена и Галин в Арбанаси, се подхлъзнах и паднах много лошо. Мои приятели ми дадоха 35 000 евро и в Израел ми заковаха пластини с болтове, да държат гръбнака. Благодарение на това съм жив”, споделя още Пищова. Бохемът от Арбанаси изкарал цял курс на лечение в Израел, който е покрит от негови верни приятели. „Един лекар ми каза „Пищов, заминаха 70 бона, ама си жив” И е много прав. Каквото е писано , това ще стане. Ако ти е дадено да се обесиш, няма да се удавиш”, каза още вездесъщия Димитър Маринов. Пищова преживя два инфаркта, едва не загуби крака си заради гангрена и ходеше с проходилка у дома, но успя да се пребори за живота си. Въпреки това не се спира и продължава бурния си живот и запоите с моделки и манекенки, пише вестник "България днес". „Бях на памперси и за мен се грижеха денонощно жени. За две години съм им платил над 30 000 лв, за да ме гледат и да ми помагат. И сега плащам на жена да се грижи за мен. Давам й по 5 лв на ден. Малко са, защото през годините много съм помагал на нея и на семейството й и това го прави по приятелска линия”, казва още Пищова.

Бохемът споделя , че е правил курбани за бедни и стари хора години наред, докато имал пари и заведения. Към днешна дата той е разорен и разчита на 300 лв пенсия месечно от държавата.

„Явих се в ТЕЛК и в решението вписаха диабета, подаграта, болките в гърба и краката, и всичко останало, което ме мъчи. Определиха ми 300 лв. пенсия. А само лекарствата ми са близо 900 лв. Добре, че са моите близки приятели, които ми дават средства за лечение и възстановяване”, благодарен е Маринов. Болките в краката все повече се засилват и Пищова е принуден всеки месец да слага по една обезболяваща инжекция. Оросяването на краката му е слабо и дори прекарал известно време в инвалидна количка. Пищова разчита на приятели и за балнеолечебни процедури през зимата. А през лятото е на Слънчев бряг, където се чувства най-добре. Заради подаграта и диабета обаче е на тежка диета. „Не ям месо и хляб. Само чорбички и по-леки неща. Бях 180 килограма, сега съм 95. Свалих над 85 килограма. А алкохол и цигари не докосвам”, категоричен е още той. Междувременно бохемът не се е отказал от идеята да бройка манекенки и планира да увеличи бройката им поне на 5000. И дори здравословните му проблеми не го отказват. През следващите 20 години той се надява да организира поне по два конкурса за красота годишно, като разчита на съпруга на Галена–Галин. „Много свястно и добро момче е. Галена също е душичка, земен човек. Те са семейство образец. Помагат на много хора. Да са живи и здрави”.