С почитание към Коко Шанел

С почитание към Коко Шанел
Гласувайте за статията

Откакто пое управлението на модния гигант Chanel, Виржини Виар винаги се старае да отдава почит към двамата големи дизайнери, с които се свързва модната къща – Коко Шанел и Карл Лагерфелд. Последното шоу на Chanel, на което бе представена Pre-Fall колекцията за 2020 г., също бе дълбок поклон към мадам Шанел от страна на Виар.

Декорите и дизайнът на шоуто, провело се в Grand Palais, пресъздадоха легендарния парижки апартамент на Коко – с красивите кристални полилеи, огледалното стълбище и елегантното съчетание на черно и бежово. Дизайнът е дело на самата София Копола.
Както е известно, апартаментът на г-жа Шанел се намира точно над всеизвестния бутик на Chanel, открит през 1910 г. на улица Cambon, 31. В апартамента си Коко Шанел е посрещала елита на Европа, представяла е колекциите на бранда, давала е интервюта. Всеки ден до смъртта си през 1971 година тя изкачвала витите стълби между бутика и апартамента, сядала на ниско кресло.
Въпросното модно шоу бе кръстено точно „Paris-31 rue Cambon“ и с ревюто отново бяхме пренесени в онзи свят на вечната Chanel, който успява да гравира името си със златни букви в света на модата (а и не само), коментират критиците.

Източник: Списание Ева

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар