Георги Коритаров кога ще си оправи зъбите?

Георги Коритаров кога ще си оправи зъбите?
Гласувайте за статията

Редовните зрители на „Свободна зона”, предаването на Георги Коритаров по телевизия „Европа”, получиха сърцебиене в сряда сутринта, след като той си извъртя малко сепуко от екрана. Обясни, че ще изчете писмо, подписано от някой си „Богданов74”. Оказа се, че зрителят е написал протестно писмо до СЕМ и шефовете на телевизията, в което се оплаква от това, че Коритаров има „грозни и нездрави зъби”! С госта си Харалан Александров, водещия направи шеговит анализ на културните кодове, заключени в следните редове.

Коритаров излъчва лоша хигиена на устната кухина – грозни и нездрави зъби, които отблъсква желанието ми да гледам предаването, вероятно и на други зрители. Смятам, че този вид на водещия е недопустим за екран. Освен това водещият има пристъпи на суха кашлица и хрипове, което също е недопустимо и мисля, че отказва много хора от желанието да следят предаването. Надявам се, че ръководството на телевизия „Европа” ще отстрани този проблем.”

Георги Коритаров

Георги Коритаров нападнат от зрител заради зъбите си

Ерудитът Коритаров откри скрит символ дори в подписа под текста – „Богданов 74”. Въпросният господин, който негодува от усмивката на водещия, вероятно бил на 74 години, сякаш на по-младите зрители им е много приятно да гледат как се клатят зъби на екрана. Коритаров описа и одисеята на това писмо, прехвърляно от институция в институция, докато стигне до него: първо било изпратено до СЕМ, оттам го препратили до шефа на телевизията Георги Харизанов, а той го дал на самия Коритаров. Само че защо го изчете от екрана, а не отиде да се консултира със стоматолог, е друг въпрос.

Харалан Александров пък направо изби рибата с откритието си, че щом предаването се казва „Свободна зона”, всичко в него – и мислите, и коментарите, и дори видът на водещият трябва да са по-рошави, несресани, различни. Ами тогава направо водещият и неговите гости да се маскират като клошари, или хипита, за да няма съмнение, че са вътрешно свободни индивиди. А и с какво здравите зъби пречат на полета на свободния дух?

За повечето хора останките от корени в устата се свързват с нисък социален статус, защото зъболекарските машинки отдавна не са това, което бяха. Това, разбира се, никак не се отнася до Коритаров, който определено е успешен и ерудиран журналист. А експерт по Изтока, сигурно е наясно, че в редица древни култури зъбите са символ на сила и власт – герои се раждат от хвърлени в земята зъби на дракон и т.н.

Иронията на водещия и неговия гост към писмото, която едва прикрива мнителност, че анонимният „Богданов 74” е опит за цензура, сплашване или сваляне на предаването – не дай Боже, тогава наистина няма какво да се гледа! не е убедителна. Нали не „Богданов 74”, а великият Чехов е казал, че у човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и душата, и мислите. Една прекрасна металокерамика и „Богданов 74” ще замълчи завинаги, пише Уикенд.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Георги Коритаров кога ще си оправи зъбите?”

  1. Гост

    ян. 21. 2020

    Сравота е СЕМ и София от СЕМ да се занимават да пращат такива писма! Много ниско ниво. Не я ли е срам с какви глупости се занимава!

  2. Гост

    ян. 21. 2020

    Срамота е СЕМ и София от СЕМ да се занимават да пращат такива писма! Много ниско ниво. Не я ли е срам с какви глупости се занимава!

Добавете коментар