Защо Дони падна под 50 кила?

Защо Дони падна под 50 кила?
5 (100%) 1 vote

Певецът, музикален продуцент, текстописец и композитор Добрин Векилов – Дони продължава да линее със страшни темпове. Той става все по-слаб от ден на ден и вече се стопил до под 50 килограма. Лицето му пък e като на старец на смъртно легло.

Фотографите на „Уикенд” неведнъж са щракали кльощавия Дони и в столицата, и в морските ни курорти. Всеки път 52-годишният музикант стряска минувачите с тънки като щеки крака, които обикновено обува във впити дънки, които правят визията му още по-комична. Нелепо под залинялото тяло изглеждат и огромните му обувки тип танк, с които музикантът ходи неизменно в последните няколко години.

Дони

Дони слаб като скелет

В последните 2-3 години Векилов е стопил над 35 кг. от телесното си тегло. Причината за драстичното му отслабване обаче не е здравословен проблем, както сигурно мнозина си мислят, а увлечението му по източните учения и практики. Заради манията си по йогизма, певецът си е наложил специален хранителен режим, основан на суровоядството. Сега той яде предимно необработени термично плодове и зеленчуци. Вместо да го подмлади, манията на Дони по здравословния начин на живот видимо го е състарила.

Музикантът шокира със зловещия си вид зрителите на БНТ. В новото си злополучно шоу „Събота вечер с Дони”, което имаше само две издания, преди автора да го спре сам, певецът бе като манекен на Аушвиц. Немощният му вид на отшелник, гладувал 7 години в Тибет отприщи множество коментари в социалните мрежи. Не е тайна, че в края на 90-те години Дони залитна по източните философии.

През 1996 г. музикантът бе сред групата артисти, които стигнаха до подножието на връх Еверест. Оттогава той няколко пъти пътува до Индия, Непал и Тибет и всеки път се завръща още по-изкушен от магията на тамошния дух, манастирите и прераждането. Постепенно Дони драстично ограничи своето меню и промени визията си. Очевидно е, че той не редува хранителния си режим с тренировки, затова макар и да е слаб, кожата му изглежда увиснала.

По време на многобройните си пътешествия до Изтока, Дони е посетил свещените реки Инд и Ганг, Тадж Махал, храмове на Кришна, Пенджаб и Делхи. В началото пътешествал с водач. „Той знае къде да се отиде, какво да не се яде, как да се къпеш в банята, колко пъти да си търкаш ръцете със сапун – важни неща, за да не хванеш болести. Защото в самия Делхи има проказа. А и трябва да се пръскаш непрекъснато против маларийни комари”, разказвал е Дони.

Впоследствие започнал да организира странстванията си съвсем сам. Сприятелил се с непалеца Махеш Шрещра, който преди години завършил МЕИ и работел като хидроинженер с много проекти в Непал. Всеки път Махеш посрещал и изпращал Дони и му осигурявал подслон.

Музикантът дотолкова бил впечатлен от източните религии, че променил и прическата си според тамошните традиции. Изпълнителят на „Уморени крила” стана гологлав също като своя идол Далай Лама. Дори в студиото на Дони висяла закачена фототипна карта на Тибет с молитвени знаменца по нея. Това била универсална мантра за мир и състрадание по целия свят.

Откакто се захласна по източните религии, всеки негов ден започвал със сутра (молитва) и медитации, в които използвал специална гривна, докосната от най-висшия духовен водач на Тибет – Далай Лама. „Купих си я от Дарамсала, където живее Далай Лама. Мънистата са направени от кости на тибетски як. Купува се само на няколко места в Тибет. Всичките са със 108 зърна – мистично число за целия Изток. Имах възможността да се ръкувам с Далай Лама, при което той докосна гривната ми. Оттогава не я свалям от ръката си и вярвам, че ме закриля”, убеден е музикантът.

Манията на Дони по Изтока стигна дотам, че запали по нея и съпругата си Нети. Двамата са посетили Индия, Непал и Тибет и дори започнаха да учат тибетски. „Вече можем да изписваме „О, мане, падне хунг” на тибетски”, хвали се пеещата актриса, която носи мистичен медальон, на който е изписана въпросната мантра. Артистичното семейство планирало да заведе при Далай Лама и 8-годишната си щерка Лилия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Защо Дони падна под 50 кила?”

  1. Кофти

    февр. 02. 2020

    Беше милион пъти по-хубав. Сега е грозьееен.

  2. нина

    февр. 05. 2020

    КОй го интересува..като си се харесва…така..негова си работа…

Добавете коментар