Провалените чалга певици, от които наистина можеше да излезе нещо!

Провалените чалга певици, от които наистина можеше да излезе нещо!
Гласувайте за статията

Те имаха всички данни да изградят невероятна кариера в поп-фолка – атрактивна визия, скандален имидж, летящ старт, а някои от тях дори блестяха с – о, чудо – гласови данни. Те можеха и до днес да бъдат на върха на чалга пирамидата, а хитовете им да пълнят дискотеките. Вместо това обаче сега са призраци и вече почти никой не ги помни.

Те са провалените фолк певици на България.

Сашка Васева

Макар да е със самочувствието на звезда от типа свръхнова, реално Сашка Васева има една-единствена песен – „Не мога да те забравя, Георги“. Ако се случи да бъде поканена на участие веднъж в годината, репертоарът й ще бъде изцяло с чужди песни, а собственият й хит ще се върти поне 10 пъти за пълнеж. Като стана дума за „пълнеж“ – пълното й деколте май е единственото, което държи влага у феновете й.

Андреа

Андреа сама се прецака

Гергана

Помните ли Гергана? Ще ви припомним – братовчедката на футболиста Стойко Сакалиев. Днес в светските среди използват именно това определение за блондинката, тъй като никой не си я спомня като фолк певица. Хитът й „Губя те бавно“ я изстреля на върха през далечната 2003 г., но последва дълъг и мъчителен кариерен застой, който й гарантира сигурен провал. Едва през 2015-а Гергана направи повторен опит да наложи името си, но безмилостната конкуренция я смаза със силата на китайски коронавирус.

Пепа Секса

Пепа Петрова, по-известна като Пепа Секса, ще остане в историята със своята „Синя прашка“ от 2004-а. Първи и единствен хит, който обаче години наред се въртеше в чалга клубовете и вълнуваше феновете. „Що не си свалиш фанелката моряшка, а аз ще ти покажа мойта синя прашка“, е рефрен, който фолк маниаците и до ден-днешен си тананикат. Уви, една птичка пролет не прави и именно липсата на сингли провали Пепа Секса.

Към днешна дата 45-годишната певица си докарва някой лев с участия в Сърбия и в Гърция, където живее. У нас я канят само жълтите медии за интервюта, в които да нарича родните певици „спермоядки“.

 

Андреа

От всички провалени певици Андреа е единствената, която сама си вкара автогол. Тя се провали не поради липса на спонсорство, нито заради рязката промяна в стиловете на поп фолка. Кариерата й тръгна стремглаво надолу, след като напусна „Пайнер“. От водещо име в чалгата тя бързо се превърна във фантом. Опитите й да се прероди чрез колаборации с румънски изпълнители сякаш още повече я закопаха. „Андреа се изгуби някъде в английските си песни, стилът й се разми и хората загубиха интерес“, коментират нейни колежки.

Единственото, което днес все още я държи на повърхността в светските среди, са скандалите, скалъпени от самата нея.

М. Грозева, HotArena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар