Провалените чалга певици, от които наистина можеше да излезе нещо!

0

Те имаха всички данни да изградят невероятна кариера в поп-фолка – атрактивна визия, скандален имидж, летящ старт, а някои от тях дори блестяха с – о, чудо – гласови данни. Те можеха и до днес да бъдат на върха на чалга пирамидата, а хитовете им да пълнят дискотеките. Вместо това обаче сега са призраци и вече почти никой не ги помни.

Те са провалените фолк певици на България.

Сашка Васева

Макар да е със самочувствието на звезда от типа свръхнова, реално Сашка Васева има една-единствена песен – „Не мога да те забравя, Георги“. Ако се случи да бъде поканена на участие веднъж в годината, репертоарът й ще бъде изцяло с чужди песни, а собственият й хит ще се върти поне 10 пъти за пълнеж. Като стана дума за „пълнеж“ – пълното й деколте май е единственото, което държи влага у феновете й.

Андреа
Андреа сама се прецака

Гергана

Помните ли Гергана? Ще ви припомним – братовчедката на футболиста Стойко Сакалиев. Днес в светските среди използват именно това определение за блондинката, тъй като никой не си я спомня като фолк певица. Хитът й „Губя те бавно“ я изстреля на върха през далечната 2003 г., но последва дълъг и мъчителен кариерен застой, който й гарантира сигурен провал. Едва през 2015-а Гергана направи повторен опит да наложи името си, но безмилостната конкуренция я смаза със силата на китайски коронавирус.

Пепа Секса

Пепа Петрова, по-известна като Пепа Секса, ще остане в историята със своята „Синя прашка“ от 2004-а. Първи и единствен хит, който обаче години наред се въртеше в чалга клубовете и вълнуваше феновете. „Що не си свалиш фанелката моряшка, а аз ще ти покажа мойта синя прашка“, е рефрен, който фолк маниаците и до ден-днешен си тананикат. Уви, една птичка пролет не прави и именно липсата на сингли провали Пепа Секса.

Към днешна дата 45-годишната певица си докарва някой лев с участия в Сърбия и в Гърция, където живее. У нас я канят само жълтите медии за интервюта, в които да нарича родните певици „спермоядки“.

 

Андреа

От всички провалени певици Андреа е единствената, която сама си вкара автогол. Тя се провали не поради липса на спонсорство, нито заради рязката промяна в стиловете на поп фолка. Кариерата й тръгна стремглаво надолу, след като напусна „Пайнер“. От водещо име в чалгата тя бързо се превърна във фантом. Опитите й да се прероди чрез колаборации с румънски изпълнители сякаш още повече я закопаха. „Андреа се изгуби някъде в английските си песни, стилът й се разми и хората загубиха интерес“, коментират нейни колежки.

Единственото, което днес все още я държи на повърхността в светските среди, са скандалите, скалъпени от самата нея.

М. Грозева, HotArena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.