Слави Трифонов подарил на Годжи картина на Майстора за 70 бона! (виж тук)

Слави Трифонов подарил на Годжи картина на Майстора за 70 бона! (виж тук)
Гласувайте за статията

Годжи се радва на картина на Майстора за 70 000 лева!

Освен от музика, звездата на „Ку-ку бенд” Георги Милчев – Годжи се интересува и от живопис, археология и поезия. Музикантът рисува за собствено удоволствие и прави самостоятелни изложби. Пише стихове и е автор на много от текстовете на хитовете на бенда.

Годжи

Годжи притежава ценна картина на Майстора

„Освен че рисувам, отделно колекционирам картини. В колекцията ми има предимно български майстори, защото западноевропейски не мога да си позволя. Не, че не са ми попадали, но цените им са убийствени. От българските обаче имам почти всички имена”, хвали се Годжи.

Според запознати, музиканта притежавал над 70 платна. Едно от най-хубавите в колекцията му – масло на Владимир Димитров-Майстора, му било подарено от Слави Трифонов преди няколко години. Цената на творбата била над 70 000 лева.

В родния му дом в Криводол има цяла галерия с негови ранни творби. Негов учител по рисуване, както и на Слави Трифонов, и Евгени Димитров-Маестрото, в музикалното училище в Плевен, е бил известният днес проф. Греди Асса.

Малцина знаят, че в началото на 90-те Годжи се е прехранвал не с китара, а с четка в ръка. Първата му изложба с живописни платна с маслени бои била посветена на Майстора и Клод Моне.

Тогава музикантът успял да продаде най-скъпата си творба „Пейзаж от Истанбул” за 1200 лв. След това направил изложби и в други градове, изнасял картини и в чужбина, пише вестник Уикенд.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар