Почти сляпата Сашка Васева: И без да виждам, мога да пея и радвам хората!

Почти сляпата Сашка Васева: И без да виждам, мога да пея и радвам хората!
Гласувайте за статията

Опера и чалга в едно запява ретро легендата Сашка Васева!

Изпълнителката, позната с екцентричните си решения, отново изненадва почитателите си. Проектът й носи името „Класика и фолклор“, като в представянето си ще има италиански арии, народни песни и най-големите й чалга хитове от зората на демокрацията – „Левовете в марки“, „Не мога да те забравя, Георги“ и други. Чудното представление е планирано за 1 март, когато не само Баба Марта ще ни прави румени и засмени, но и сопраното от Дупница. Сашка ще извие глас в малка арт зала, а организаторите признават, че билетите се продават като топъл хляб.

Сашка Васева

Проблемите с очите не отчайват Сашка Васева

Новината за опера и чалга на едно място предизвика полюсни чувства, като има мнения, че това е гавра с класически творби на столетия. Самата Васева не вижда нищо лошо в идеята си и смята, че също заслужава да се изяви в тази сфера.

„Малцина знаят, че преди много години обикалях из Италия и пеех канцонети. В един момент обаче трябваше сериозно да помисля за прехраната си и затова се върнах в България, където заложих на най-печелившия музикален жанр. Така започнах да се занимавам с попфолк“, заяви пред „България Днес“ Сашка Васева, която знае, че има негативни настроения срещу нея, но мисли, че повече са хората, които я харесват.

Новата изява на чалга легендата е в момент, когато изпълнителката преживява една от най-големите си лични трагедии – почти напълно изгуби зрението си. „Да, може очите ми да отслабват, но никой не може да ми вземе гласа. И без да виждам, мога да пея и да радвам хората. Защото това е смисълът на музиката – феновете ми да се забавляват и да са щастливи“, добави емблематичното лице от Дупница.

На въпрос дали някой ден няма да се изяви на сцената на Софийската опера, Васева отговаря, че няма такива амбиции, защото там има достатъчно талантливи артисти, които са професионалисти, а тя иска да го прави за собствено забавление. „Никога не съм смятала да ставам професионална оперна певица. Идеята ми е да покажа, че няма разлика между музикалните стилове“, завърши Сашка с усмивка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар