Годжи продаде картина на Майстора за 5000 лева! (още подробности)

Годжи продаде картина на Майстора за 5000 лева! (още подробности)
Гласувайте за статията

Годжи продаде картина на Майстора за 5 бона!

5 бона за картина на Майстора взе Георги Милчев – Годжи. Малцина знаят, че той е запален колекционер, а освен с музика звездата на „Ку-ку бенд“ се интересува и от живопис, археология и поезия.

Годжи

Срещу 5 бона Годжи се раздели с картина на Майстора

Музикантът рисува за собствено удоволствие и прави самостоятелни изложби, пише стихове и за много от песните на бенда.

„Така е. Освен че рисувам, отделно колекционирам картини. В колекцията си имам предимно български майстори, защото западноевропейските не мога да си ги позволя. Не че не са ми попадали, но цените са много високи.

От българските обаче имам почти всички известни имена“, каза Годжи. Според колегите му музикантът притежавал над 70 платна, пише вестник „България Днес“.

Негов учител по рисуване, както и на Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото в музикалното училище в Плевен, бил известният днес проф. Греди Асса.

Малцина знаят, че в началото на 90-те Годжи се прехранвал не с китара, а с четка в ръка. Първата му жена е художничка и тя му дала старт в изобразителното изкуство, а първата му изложба с живописни платна с маслени бои била посветена на Майстора и Клод Моне.

Тогава музикантът успял да продаде най-скъпата си собствена творба „Пейзаж от Истанбул“ за 2000 лева. След това направил и изложби в други градове, изнасял и картини в чужбина.

Съвсем скоро очакваме Годжи с нова изложба, за която той не пожела да говори. „Когато му дойде времето, тогава“, обоснова се музикантът.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар