Коронавирусът подплаши и Елизабет Втора (Виж къде се скри кралицата)

Коронавирусът подплаши и Елизабет Втора (Виж къде се скри кралицата)
Гласувайте за статията

Коронавирусът подплаши и кралица Елизабет Втора

Кралицата на Великобритания взе крути мерки срещу китайската зараза

Допреди дни кралица Елизабет Втора продължаваше с официалните си ангажименти. Кралската особа дори не спря да приема гости в Бъкингамския дворец, макар че не се ръкуваше с никой.

Еилзабет Втора

Коронавирусът подплаши и кралица Елизабет Втора, сн. Фейсбук

Щом ситуацията с коронавируса и във Великобритания започна да става сериозна обаче, дойде време и за по-крути мерки в кралския двор.

93-годишната кралица и нейният съпруг принц Филип напуснаха двореца в Лондон и заминаха в замъка Уиндзор. Тай доскоро се обитаваше от принц Хари и Меган Маркъл.

Някои източници твърдят, че Елизабет Втора след няколко дни ще се върне в Лондон. Други са категорични, че изолацията й ще продължи дълго, като дори може да смени локацията.

Най-подходящо за целта е имението в Сандригам, защото е отдалечено, а персоналът е само от дузина хора, пише „New York Post“.

Планираните градинските партита в Бъкингамския дворец,за май и юни са отменени, тъй като на тях традиционно присъстват хиляди души.

Заради заплахата от коронавирус Елизабет Втора отменя и гостуването си в Дания по повод рождения ден на кралица Маргарет Втора. Забранени са и пътуванията в чужбина, както и ръкостисканията на официални срещи.

Кралица Елизабет Втора ще носи ръкавици по време на събитието за Деня на общността на нациите в Уестминстърското абатство.

Този аксесоар тя носеше само на събития на открито, когато се ръкува с хиляди хора, събрали се да я видят.

Тази практика обаче ще бъде прекратена за известно време, докато премине опасността от заразяване с коронавирус.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар