Опоскаха щандовете с алкохол с цел „повдигане на имунитета“

Опоскаха щандовете с алкохол с цел „повдигане на имунитета“
Гласувайте за статията

Нашенци пълнят количките с уиски, водка и ракия

Вече повече от седмица хората разграбват супермаркетите и панически се запасяват с всякакви стоки от първа необходимост като консерви, ориз, макарони тоалетна хартия и дори високоалкохолни напитки. От рафтовете на магазините така скорострелно изчезват водката, уискито и ракията, че търговските вериги не успяват да се зареждат адекватно бързо с нова стока.

И понеже всичко на този свят си има своето обяснение, психолозите се надпреварват да анализират поведението на обикновения човек. А всъщност ситуацията е пределно ясна – всеки, търси своя начин да се самосъхрани. Вероятно и поради тази причина алкохолът се оказва и една от стоките от първа необходимост.

За никого не е тайна, че миенето и дезинфекцията на ръцете са ключът към предотвратяване на инфекцията с COVID-2019. Ако сапун и вода не са налични обаче, можете да използвате и дезинфекциращ препарат за ръце с поне 60% алкохолна основа. Разбира се, всички сме наясно, че този процент не е така висок във водката, уискито или ракията, които купуваме от търговската мрежа, но хората у нас масово пийват по едно малко вечер пред телевизора с цел „повдигнане на имунитета“. Според различни специалисти, разумната консумация на алкохол има и други ползи за човешкото здраве, като те твърдят, че високоалкохолните напитки

Предпазват сърцето от заболявания

Учени от Харвърд са открили, че 50 грама твърд алкохол повишава нивата на т.н. добър холестерол, който предпазва от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, концентратът подобрява инсулиновата чувствителност, като по този начин се намалява риска от запушване на кръвоносните съдове, често водещ до инфаркт.

Добавят няколко години към живота на човек

Приемането на алкохол от време на време, може да удължи живота. Изследване на университета в Кампобасо, Италия доказва, че пиенето на две питиета дневно по време на хранене, намалява риска от смърт с 18%.

Намаляват риска от развитие на камъни в бъбреците

Консумацията на 50 мл. алкохол дневно означава 30% по-малък шанс за поява на камъни в бъбреците, според университета в източна Англия. Интересно е, че докато умерено количество алкохол намалява този риск, прекомерната употреба го засилва и увеличава многократно.

Увеличават либидото

Проучване от 2009-та показва, че еректилната дисфункция се среща с 25-30% по-рядко сред хората, приемащи алкохол. Учените уточняват изрично, че водката, уискито и ракията могат да предпазят господата от дисфункция, когато се приемат умерено.

Намаляват риска от развитие на деменция

Малките количества високоалкохолни напитки правят мозъчните ни клетки по-издръжливи, защото ги стресират и така те стават по-устойчиви във времето и развиват механизъм да се справят с подобни ситуации, каквато е и деменцията

Понижават шанса от поява на диабет

Според холандски учени, хората, пиещи по 1 до 2 чаши алкохол дневно, имат много по-малък шанс да развият диабет от 2-ри тип, в сравнение с тези, които не консумират алкохол. Отново обаче, става дума за умерен прием.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар