Орхан Мурад: Сузанита вече не работи, едва се спасяваме от глад!

Орхан Мурад: Сузанита вече не работи, едва се спасяваме от глад!
5 (100%) 1 vote

„Слава Богу, че съм на щат в Кърджалийския театър. Заплатата оттам ме спасява. Нямам ангажименти в тези тежки за всички времена. Добре, че е доходът от театъра. Той ме спасява от безпаричието.“ това разкри пред „България Днес” майсторът на баладите Орхан Мурад.

Изпълнителят от няколко години е на щат в Кърджалийския театър. Бащата на Сузанита е музикален ръководител в културния център в родопския град. Орхан основно се занимава с аранжиментите. Взема участие и в някои спектакли.

Орхан Мурад

Орхан Мурад спасява семейството от глад

„Аз съм добре. Но се притеснявам за част от колегите ми. Те не се водят на работа никъде. И в това „мъртво” време ще останат без доход. Това ще ги обрече на глад“, обяснява Орхан Мурад.

Много от артистите са на същото мнение като изпълнителя. Редица известни музиканти и актьори подписват петиция в подкрепа на независимия културен сектор в България. След тях се отличават имената на Ованес Торосян, Лорина Камбурова, Стоян Радев, Рут Колева и други. Петицията е адресирана до министъра на културата Боил Банов, както и да още няколко негови колеги. Изолацията влияе добре на Орхан Мурад. Той най-накрая има много свободно време, което да прекара със семейството си.

„Всички сме си вкъщи. Сузи е при нас също. И тя няма изяви. Цял ден е затворена. Но няма какво да правим. Сега имаме много време да си говорим и да се сплотим още повече като семейство“, разкрива любимите с пълнител.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар