Още един от допълнителните негативни ефекти от настъпилата пандемия

Още един от допълнителните негативни ефекти от настъпилата пандемия
Гласувайте за статията

В последните месеци и особено седмици, светът е поставен на изпитание заради обхваналата ни пандемия. Коронавирусът засегна много страни и хора, сега Европа, САЩ и Канада са в криза. Русия също усеща сложността на ситуацията.

Освен заплаха за здравето на милиона хора, заради забраната за свободно движение и призивите да сис тоим в къщи започват да се усещат още няколко съпътстващи негативни ефекта. Един от най-видимите е икономическата криза, която се очаква да е силна и продължителна и макар да се гласуват редица мерки за подкрепа, много хора вече се чувстват силно затруднени с текущите си разходи, сметки, а редица вече са съвсем без доходи и работа. Неяснотата до кога ще е така е допълнително напрежение.

Един друг по-невидим отрицателен ефект от пандемията е увеличилите се случаи на домашно насилие по света. За тези, които са жертва на насилие у дома, да останат за дълго с насилниците си е кошмар. Това са забелязали много от НПО организациите по света, които работят в защита на правата на жертвите на насилие – главно деца, жени и младите.

За сметка на това обажданията, сигнали за помощ в контакт центровете имат спад, но това не може да бъде сигурен показател, цитират и в медията MSN.

По много още причини всички си пожелаваме скоро да преодолеем тази епидемия и да се нормализира ежедневието на много от нас.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар