Външно министерство спасява Розмари Тишер от Чили! (още подробности)

Външно министерство спасява Розмари Тишер от Чили! (още подробности)
Гласувайте за статията

Външно министерство спасява Розмари Тишер от Чили!

Спирането на живота по света завари българската моделка и бивша участничка в Биг Брадър Розмари Тишер на другия край на земята. Тя е в Чили по работа. А ангажиментът й е уреден много преди началото на кризата с коронавируса.

Розмари Тишер

Розмари Тишер не може да се прибере от Чили

Проблемът е, че страната затвори въздушното си пространство. И в момента нито един самолет от Европа не е получил разрешение да кацне, за да евакуира чуждите граждани там.

Така Розмари остава в столицата Сантяго де Чили, а в страната се намират общо 12 българи. Това информира още миналата седмица външната министърка Екатерина Захариева.

„Нашите власти правят всичко възможно да приберат сънародниците от всички краища на света, включително и Чили, където действаме заедно с останалите европейски държави.

Нужно е обаче властите на Чили да разрешат достъп на самолети, които да приберат всички граждани на ЕС заедно“, посочи Захариева.

Над 80% от комерсиалните полети в световен мащаб не се осъществяват, отчете вицепремиерът. Така че засега Розмари Тишер остава в Южна Америка. Тя показа как се разхожда по празните улици на Сантяго, който също е под карантина.

Бившата брадърка не е притеснена за себе си, а за майка си, която работи като медицинска сестра в клиника в Германия, където маските също не достигат.

Източник: hotnews.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар