Външно министерство спасява Розмари Тишер от Чили!Спирането на живота по света

завари българската моделка и бивша участничка в Биг Брадър Розмари Тишер на другия край на земята. Тя е в Чили по работа. А ангажиментът й е уреден много преди началото на кризата с коронавируса. [caption id="attachment_442096" align="alignright" width="169"]Розмари Тишер Розмари Тишер не може да се прибере от Чили[/caption] Проблемът е, че страната затвори въздушното си пространство. И в момента нито един самолет от Европа не е получил разрешение да кацне, за да евакуира чуждите граждани там. Така Розмари остава в столицата Сантяго де Чили, а в страната се намират общо 12 българи. Това информира още миналата седмица външната министърка Екатерина Захариева.

"Нашите власти правят всичко възможно да приберат сънародниците от всички краища на света, включително и Чили, където действаме заедно с останалите европейски държави.

Нужно е обаче властите на Чили да разрешат достъп на самолети, които да приберат всички граждани на ЕС заедно", посочи Захариева. Над 80% от комерсиалните полети в световен мащаб не се осъществяват, отчете вицепремиерът. Така че засега Розмари Тишер остава в Южна Америка. Тя показа как се разхожда по празните улици на Сантяго, който също е под карантина. Бившата брадърка не е притеснена за себе си, а за майка си, която работи като медицинска сестра в клиника в Германия, където маските също не достигат. Източник: hotnews.bg