Делян Пеевски дари над 2 000 000 лв. в битката с COVID-19

Делян Пеевски дари над 2 000 000 лв. в битката с COVID-19
Гласувайте за статията

Делян Пеевски направи нови големи дарения в борбата с коронавируса у нас!

Депутатът от ДПС Делян Пеевски направи нов щедър жест към „Н. И. Пирогов“. Той дари на болницата 101 000 лв., които са предназначени за 41 доктори, медицински сестри и санитари, които са на първа линия в лечението на болни от COVID-19, пише БЛИЦ.

Делян Пеевски

Делян Пеевски вече е дарил над 2 милиона лв. на държавата в битката с коронавируса

Междувременно стана ясно, че той е дарил нови 200 000 лева, отново целево, и на ВМА. Те са за 48 лекари, медсестри, лаборанти и санитари.

Областният лидер на ДПС в Сливен – Мустафа Мустафов, обяви, че депутатът е направил дарение и за медицинския персонал на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, пише „Монитор“.

„Г-н Пеевски дари 100 бр. защитни шлемове в помощ на работата на медиците в областната ни болница”. Ние сме му изключително благодарни за съпричастността и подкрепата, което изразихме и в благодарствено писмо от името на Областния съвет на ДПС – Сливен, изпратено до пресцентъра на ПП ДПС“, съобщи Мустафов.

Пред ПиринПресс пък кметът на община Белица Радослав Ревански разкри, че към момента над 35 болници в България са получили дарения от Делян Пеевски под формата на респиратори, облекла за многократна употреба, предпазни шлемове, бързи тестове, пари по банкови сметки.

„Лично аз се заех с дарителската кампания на г-н Пеевски, като за болниците в Пиринско са осигурени защитни облекла за многократна употреба, по 50 бързи теста, както и хиляди маски за рискови групи, за болници, общини и държавни институции, не само в благоевградски район но и в цялата страна“, допълни кметът, като разкри, че Пеевски му е казал: Да помагаме и бъдем близо до хората, един народ сме.

Преди последните две дарения Пеевски бе дал безвъзмездно над 1, 6 млн. лв., които отидоха в „Пирогов“ отново, както и в Александровска болница и отново във ВМА. Отделно бяха дарени на редица по-малки болници в страната общо над 300 000 лв.

Така общите дарения на Пеевски вече възлизат на над 2 милиона лева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар