Ще пътуваме ли и след настоящата епидемия, както преди?!

Ще пътуваме ли и след настоящата епидемия, както преди?!
Гласувайте за статията

Докато много страни се опитват да се справят с увеличаващото се разпространение на коронавируса и основните туристически атракции остават напълно безлюдни, ново проучване на Luggage hero установява, че светът на пътуванията е все още жив, пише „Форбс“.

Повече от половината американци планират да пътуват между май и септември 2020 г., стига страните да не са все още под карантина. Изследването обаче установява, че повечето хора ще бъдат предпазливи. Една четвърт от участниците в него планират да избегнат големите градове и обществения транспорт. 

Как ще пътуват хората, когато пандемията приключи? Те ще останат в страните си, сочат изследванията. Мнозина ще избегнат международните пътувания, защото ще се чувстват по-сигурни, ако са по-близо до дома си. Пътуванията ще бъдат вътре в страната, за да се избегнат полети с авиокомпании и пътувания с круизи. 

„Пътуванията и туризмът са много устойчива индустрия, която се възстановява от болести и бедствия отново и отново“, казва Джон Лоуъл от „Travel Leaders Group“. Наблюдателите на индустрията прогнозират бързо завръщане към туризма, въпреки настоящите предвиждания за бедност и мрачно бъдеще. В подкрепа на това са твърденията, че туризмът бързо се е възстановил след други пандемии и бедствия, включително след атентата на 11 септември.

Как ще изглеждат пътуванията след коронавируса? Туристическите центрове вероятно ще стартират агресивна програма за възстановяване от вируса веднага щом пандемията отшуми. Това е прогнозата на Уейн Смит, ръководител на Катедрата по хотелиерство и управление на туризма в колежа Чарлстън.

Източник : PARITENI

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар