Лили Иванова продаде апартамента си за близо 200 000 евро дни преди коронавируса!Естрадната прима Лили Иванова

успя да надхитри, поне засега, коронавируса. Неостаряващата поп звезда е съумяла да продаде на изгодна цена просторния си апартамент в софийския квартал „Кръстова вада” в средата на февруари. [caption id="attachment_442430" align="alignright" width="300"]Лили Иванова Лили Иванова продаде луксозния си апартамент дни преди пандемията[/caption] Буквално дни преди смъртоносния вирус да пусне пипалата си и в Европа, научи вестник „Уикенд” от имотни брокери.

Лили Иванова обяви за продан имота си в „Кръстова вада” миналата есен, след като преди това изцяло обзаведе жилището от 120 квадратни метра.

Естрадната звезда бе закупила апартамента – част от луксозен частен жилищен комплекс, преди 5 години с идеята да се пренесе да живее там. Иначе Лили обитава от край време апартамент на най-скъпата улица в София – на „Оборище” №33, останал за нея след развода й с Янчо Таков през 1975 г. Днес цената на този апартамент доближава 1 милион, твърдят имотни брокери.

Що се отнася до продадения резервен апартамент в „Кръстова вада”, Лили Иванова е съумяла да прибере около 190 000 евро за жилището. Купувач на имота е зъболекар от арабски произход, който от години работи и живее в София, разкриха запознати със сделката.

Според думите им, Лили преговаряла близо месец с купувача за цената на имота, като накрая му направила отстъпка от 10 000 евро, за да се реализира сделката. „Лили или е родена с късмет, или е много прозорлива. Само няколко дни след като продаде апартамента си, епидемията плъзна в Европа и предизвика икономическа рецесия. Сега имотния пазар в България е сринат и цените на имотите са с поне 15-20% надолу. Сделки просто няма, купувачите изчезнаха”, одумват естрадната прима брокерите на недвижимо имущество.

Продаденият апартамент бе купен от Лили Иванова за около 120 000 евро. Имотът се простира в луксозен комплекс от затворен тип, в който обитателите разполагат с всички удобства. Надеждна охрана осигурява сигурността на живущите там, а достъпът е контролиран.

Освен това комплексът разполага с ресторант, градини, фитнес, сауна, плувен басейн, парна баня и всякакви други удобства, включително и СПА — център. Лили Иванова живя в този апартамент само няколко месеца, докато ремонтираше основно жилището си на „Оборище”.