Една от основните фигури в предаването "Мастер шеф" е кулинарката Силвена Роу. За нея знаем малко, но сега ще разкрием повече за личния и професионалния й път. Познаваме Силвена като веган и защитник на здравословното хранене. Тя смята, че това е ключ към дългия и хубав живот.

Силвена е с леко турски корени в гените си, баща й е доста по-възрастен от майка й, живее в Пловдив, във фамилията на заможни българи. Силвена има и сестра. С любовта на живота си се запознава на 19 години, когато започва първата си работа. Описва срещата им така. Трябваше да изрязвам от вестниците публикации за панаира и да ги подреждам в албум. Един ден една журналистка от София й казва, да раздава уиски на щанда на Джони Уокър. Абе аз не пия, ама ще взема за татко, спомня си Силвена. В къщичката седи един красив мъж, висок, с брада и много пръстени. С костюм, който не ми направи добро впечатление, аз нали съм свикнала с елегантността на татко, коментира майстор готвачката. Малкълм е британец. Той на 27 години, а Силвена на 19. Той е различен, мил, спокоен, елегантен, интелектуалец.За готвенето с любов Говори с обич за първите им срещи, пред сп. Ева, коментира ги така: "Аз съм много висока, 180 см, а повечето момчета бяха по-ниски от мен. А на Малкълм отношението беше различно – бавно ми говореше, търпеливо, усмихнато. Спокоен и приветлив. Когато не разчиташ на разбирането на езика, залагаш на другите си сетива – на очите, на обонянието, на слуха. Имам много силно вътрешно чувство, интуиция. Така разпознах своя човек". На 19 юли 1986 се женят, една година след като се срещат в България. Сватбата е в събота в хотел „Тримонциум“.За готвенето с любов - Снимка 2 Заминават за Англия, той работи, а тя е домакиня. Започнах аз да готвя вкъщи, да творя рецепти, разказва Силвена. И станах известна в цялата махала, тогава живеехме в Блекхийт, много скъп квартал. Всички майки, като ме видеха на училищната площадка, можеше и да не дойдат да ми говорят, защото не съм им интересна – бях най-младата, на 22 родих Илан, след 4 и половина години – Александър, но не отказваха поканите да дойдат вкъщи и да си хапнат продължава историите си мастер Роу. Тогава разбрах, че моето ядене е велико. От вкъщи и за кеф започнах да готвя за частни партита. Ходех и по ресторанти, ядях, но не ми даваха рецептите. Опитвах се у дома да ги направя – някой път ставаше, някой път не. Половинката й напуска забота на 47 години и от тогава до днес Силвена поема финансите на фамилията. Мъжът й я подкрепя. Заедно стават екип и се поддържат в ресторантьорския бизнес. Днес Силвена менажира заведения в Дубай и в Лондон. Цитирано Из Списание Ева