Най-апетитна и най-вредна

Най-апетитна и най-вредна
Гласувайте за статията

Както един известен руски диетолог на име д-р Алексей Ковалков обяви захарта за най-вредния продукт в света. Той отбеляза, че изкуствено полученото съединение на фруктоза и глюкоза трябва да бъде изключено от храната на абсолютно всички хора.

„Нито един продукт на земята не е довел до толкова много смъртни случаи и до такъв огромен брой патологии като захарта”, смята Ковалков. Според него човешкият организъм не е приспособен към захарта и повишеното количество въглехидрати, които получава с нея. „Средно един човек консумира около 70 килограма захар годишно. Това никога не се е случвало досега в природата. Панкреасът не може да издържи”, категоричен е лекарят Ковалков .

Колкото и апетитни неща да има от захар и сладкото да е особено използвано от много хора, с този продукт никак не е добре да се прекалява, добавяме ние.

Описания учен подчертава, че точно ендокринолозите призовават хората да следят нива на кръвната захар и да не допускат тя да надвишава 6 милимола на литър. Периодичните прегледи и изследвания са важни за да проследим здравословното си състояние. И точно сега във време на изпитания, нека не забравяме, че здравето ни е наша грижа и засвиси от нас, ние можем да направим дните си по-здравословни и животът си по-дълъг, коментираме от Клюки.Бг. Пожелаваме светли празници и разумно комсумираен на храни.

Източник: Сп. Вести

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар