Шеф Петров сготви коронавируса! (СНИМКА)

Шеф Петров сготви коронавируса! (СНИМКА)
Гласувайте за статията

Какъв по-добър начин да надвиеш вируса от това да го изядеш! На този принцип е шеф Петров, който създаде уникално нова пица – коронита!

Изделието прилича на нормална пица, но вместо кръгла е издължена по краищата и с пипалца, за да прилича на тялото на вируса. Кулинарят дори сподели видео, как я приготвя. Той използва предварително приготвено тесто за пица, което обаче в краищата оформя като пипала, а не като класическата пица.

След това намазва доматен сос и добавя различни съставки и накрая я пече на 200 градуса във фурната. Продължителността на печене зависи от дебелината на блата, пише „България днес“.

Хуморът е начин да се преборим с пандемията, смята още шеф Петров. Той също така призова за спазване на карантината и стриктно следва препоръките на щаба.

Гурме ресторантът му е затворил врати, но шеф–готвачът приема поръчки за вкъщи. И редовно изпраща домашно приготвени храни, които подпомагат имунната система.

Топ готвачът е и един от многото, които помагат в тежки моменти на ближния си. Той решава да даде от храните, които с колегите му приготвят, на трима млади полицаи, които среща случайно на пътя.
За трогателната среща споделя той в мрежа.

„Днес ходих до Рударци, да нося храна и лекарства на възрастни роднини. На вътрешното кръстовище между Марчаево и Драгичево имаше полицейски караул. Нямаше почти коли, една пред мен. Полицаите — три млади момчета, единият проверяваше, другите двама ядяха прави на тавана на колата, бучкаха някакъв хляб в буркан с домашна лютеница и нещо загънато в плик, май беше сирене.

Тоя път ми стана супер мъчно! Спрях, отворих багажника и им раздадох от меда и чесъна, който носех за „старците“… още ги мисля… Хубаво, че се носи храна на медиците, ама трябва да се помисли и за тези момчета, изпънали са ги като каиши по тези кръстовища. Направо, кофти гледка!“, сподели той.

шеф Петров

Новата пица на шеф Петров

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар