Делян Пеевски дари респиратори в „Пирогов“, в Бургас и Враца!

Делян Пеевски дари респиратори в „Пирогов“, в Бургас и Враца!
Гласувайте за статията

Делян Пеевски направи нови големи дарения, с които се опитва да спаси народа от коронавируса!

Три български болници са получили респиратори и друга жизнено важна медицинска техника и консумативи, дарени от депутата Делян Пеевски. Това съобщиха от „Пирогов“, както и лечебниците във Враца и Бургас.

Делян Пеевски

Делян Пеевски с нови дарения на респиратори

Пет респиратора, които са необходими за тежките случаи на заразени от коронавирус, вече са монтирани в УМБАЛ-Бургас и са в готовност да бъдат използвани за дихателна реанимация. Два от апаратите са дарени от депутата Делян Пеевски, два са купени със средства на пристанище Бургас и постъпили дарения, още един е предоставен от фирма „Булфарма“. В болницата пристигнаха и три респиратора, дарени от общинския съветник Константин Бачийски, които се подготвят за монтаж. Всеки момент се очаква да пристигне и апаратът, закупен със средства на служителите в Районна прокуратура.

Много качествен респиратор получи многопрофилната болница във Враца от депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи шефът на здравното заведение д-р Петър Керемедчиев. Дарението включва също така 100 защитни облекла за многократна употреба, които могат да се използват до 50 пъти. В града са пристигнали и 15 000 маски от Пеевски. От ръководството на болницата изказват голяма благодарност на дарителя за безценната помощ.

Благодарение на Пеевски и още 28 спомоществователи здравното заведение вече е готово с отделението за болни от коронавирус и с лаборатория за извършване на PCR тестове. Най-малкият дарител е 7-годишният Никола Иванов, посочи директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев. Момченцето е ученик в І клас на начално училище „Иванчо Младенов“ и е дало спестените от него 300 лева за борбата с COVID-19.

Пеевски дари още 3 респиратора и на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ , където беше предоставил на 7 април осем апарата. Специализираната апаратура е насочена към звената, в които медиците се борят за живота на пациенти, които имат COVID-19.

„Хора с щедри сърца дариха близо 49 000 лв. на университетската спешна болница. Сред тях са БРЕВИС ООД – 3000 лв., ЕТ АРЕКА – 5000, Мениджмънт Бизнес Машин – 20 000 лв. Ръководството на болница „Пирогов“ и лично изпълнителният директор проф. Асен Балтов благодарят на всички дарители!“, написаха от лечебното заведение.

Източник: Марица

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар