Рачков прави луди печалби напук на карантината и кризата!Докато колегите на Димитър Рачков

изнемогват заради затворените театри и липсата на ангажименти, комикът продължава да удря в земята по печалбарство и най-големите халтураджии в бранша. [caption id="attachment_443164" align="alignright" width="300"]Рачков Рачков печели луди пари въпреки кризата[/caption] През юни водещият на „Като две капки вода” ще гостува със „Забраненото шоу на Рачков” в 6 града в провинцията, а седмото ще е в най-голямата зала в столицата – „Арена Армеец”.

Моноспектакълът му ще бъде гледан от над 27 000 души, а приходите се изчисляват на колосалните 1 млн. лв.!

Той обаче е намалил цените на билетите си. Доскоро комикът искаше от 30 до 100 лв. за билет в зависимост от това в кой град гастролира. Актьорът обаче е смъкнал цените и сега те варират от 20 до 60 лв. Дори и при намалени цени приходите само за една вечер в „Арена Армеец” ще са над 300 000 лв. Наскоро артгилдията се възмущаваше, че актьорът се е отдал на печалбарство, а цените на билетите му задминават дори тези на естрадния динозавър Лили Иванова. Актьори негодуваха, че играят за билети от по 7-8 лв., а колегата им продава халтура на десеторна цена. Почитатели на Рачков обаче бранят своя кумир. Според тях пазарът определя цената на билетите, а едно нещо струва толкова, колкото човек е готов да даде за него. Извънредното положение провали спектаклите на забраненото му шоу на 8 и 9 април в Русе и Шумен. Заради пандемията от коронавирус комикът отмени моноспектаклите си и направи официално обръщение към закупилите билети. Рачков анулира и турнето си в Англия, където трябваше да гостува на 21 март. Актьорът дори използва трибуната на „Като две капки вода”, в което е водещ, за да се оплаче, че ангажиментите му пропадат.

„Ти се радвай, че все още получаваш заплата и имаш работа, докато хиляди хора не знаят как ще си платят сметките”, скастри го продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян.

Първоначално Рачков обяви, че закупените билети за несъстоялите се спектакли в Русе и Шумен ще важат за нови дати, без да уточнява кога ще бъдат те. Досущ като някоя световноизвестна звезда, актьорът продаваше билети за своето шоу през април цели 5 месеца по-рано. Билетите само за месец и половина бяха почти разпродадени. Цените им изобщо не стреснаха мераклиите да зърнат своя любимец на живо. Почитатели на актьора, които се бяха изръсили от 20 до 60 лв. за „Забраненото шоу на Рачков” недоволстваха, че парите няма да им бъдат върнати. Нещо повече - комикът активно рекламира предстоящите спектакли през юни във Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново. Представлението му на 25 юни в „Арена Армеец” с 8600 места в главната зала на комплекса, вече е разпродадено. Ядосаните феновете на комика обаче започнаха да питат кои ще са новите дани за спектаклите в Русе и Шумен, тъй като такива все още не са обявени. „Върнете ни парите за билетите!”, „Защо никой не казва как ще си получим парите?”, гневяха се почитателите на Рачков. Заради зрителското недоволство актьорът побърза да избере нови дати за провалените спектакли. В Русе Митко ще гостува на 2 юни, а в Шумен – на 3, пише вестник Уикенд. Стига ген. Мутафчийски да не е решил друго, разбира се...