Ново 20: Нора Шопова се уреди за водеща!(Драго Чая едва я понася)

Ново 20: Нора Шопова се уреди за водеща!(Драго Чая едва я понася)
Гласувайте за статията

Синоптичката Нора Шопова се уреди с престижна длъжност

Нора Шопова вече няма да показва времето по Нова телевизия. Бившата манекенка се уреди за водеща.

Нора Шопова

Нора Шопова се уреди на сладка длъжност

Ако случайно някой се е затъжил за изчезналата от екрана синоптичка на Нова тв Нора Шопова, вече може да се успокои. Манекенката се уреди с нова служба на екрана и то още по-престижна от преди, видя HotArena.

От момиче, което чете прогнозата за времето и се фръцка пред картата на България, тя се преквалифицира във водеща на публицистично предаване в БНТ.

От понеделник, 20 април, хубавата Нора вече е лице на новото ежедневно предаване на националната телевизия „Питай БНТ”.

Макар да няма и ден журналистически стаж зад гърба си, тя се оказа най-достойната телевизионерка за стола до Драгомир Драганов в студиото на медията, която се финансира от държавния бюджет. В първото издание на предаването хубавата Нора изглеждаше още по-хубава от обикновено.

Дали промяната се дълги на нова прическа, дали е от новите гримьори, или манекенката се е разкрасила от само себе си, не е ясно, но тя бе в топ форма за дебюта си като сериозна журналистка. Жалко обаче, че суперлативите се отнасят единствено до външността ѝ. Колкото до качествата ѝ на водеща, те поне засега са меко казано скромни.

Колегата на Нора – Драго Драганов, задаваше почти всички въпроси към първия гост – ген. Венцислав Мутафчийски, разговорът с когото логично се въртеше около коронавируса. На новоизлюпената водеща беше дадена възможност да зададе само два въпроса, които тя едва успя да прочете, сричайки от лист, над който бе приведена като притеснена ученичка.

Докато изслушваше отговорите, се беше постарала да придаде на лицето си възможно най-съсредоточения вид, на който е способна, макар че изражението ѝ издаваше по-скоро притеснение, отколкото компетентност по обсъжданата тема. Дори с всички усилия на волята, които вложи в двайсетината си минути на екран, Нора не успя да се отърве от манекенския маниер да оправя косата си.

Възмутени зрители се чудят как една манекенка се класира директно за стола за водеща в Националната телевизия. „Не трябва ли да има критерии за такава позиция? Не е ли нужен стаж?”, недоумяват те. Вероятно същото се пита и колегата на Нора – Драгомир Драганов, известен още като Драго Чая.

Миналият през всички стъпала в професията журналист очевидно трудно понася своята партньорка. Дори пред камерата той не успява да сдържа раздразнението си от нея, прекъсва я, взима ѝ думата безцеремонно и са му нужни огромни усилия на волята, за да я остави да довърши изреченията си в ефир. Какво става зад кулисите, е по-добре да не знаем, пише Уикенд.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

3 коментара по “Ново 20: Нора Шопова се уреди за водеща!(Драго Чая едва я понася)”

 1. Ндз

  апр. 28. 2020

  Не съм гледала новото предаване, но никога не съм смятала тази жена за красива. Страшна анорексия, бледа, изпита, ужас просто. Трябва да набляга повече на грим, ружове и червила, за да пребори откровено болния си непривлекателен вид. Трябваше да изберат някоя по-пълнокръвна българка, която да вдъхва бодрост и свежест от екрана.

 2. Reva Shane

  май 01. 2020

  В момента тече безпрецедентна калинковизация в телевизиите и новият тандем е своеобразна кулминация на това. Тая мърша поне да я бяха изпратили на някакъв крешкурс по телевизионно говорене, преди да я сложат на екран. А Драго Чая кой знае защо е част от инвентара на БНТ и отърване от него няма да има. Кошлука му пробутва да води всичко, за което не може да намери свестен водещ. Резултатът е същата чекия като „60 години БНТ“ – и за фон към готвенето и гладенето не става. Лично мен повече ме възмутиха обаче рокадите в предаването „Събуди се“ по НОВА. Изгониха Лора Крумова, после Мира Иванова и оставиха една зАспа, която е по-подходяща да води предаването „Заспивай“ вместо „Събуди се“. Още две-три такива „нововъведения“ в телевизиите – и приключваме вкъщи с гледането на български канали.

 3. Reva Shane

  май 01. 2020

  И на мен много ми липсва Милен Цветков!

Добавете коментар