Горещи новини за заразения с COVID-19 руски премиер

Горещи новини за заразения с COVID-19 руски премиер
Гласувайте за статията

Той се намира в самоизолация

За никого не е тайна, че министър-председателят на Руската федерация, който е заразен с COVID-19 се намира в самоизолация в една от градските болници.

Това съобщи Националната информационна служба (НСН) на Русия с позоваване на прессекретаря на премиера Борис Беляков. Според Беляков лекари ще следят състоянието на премиера.

COVID-19

Той се намира в самоизолация

Фактът, че Михаил Мишустин е дал положителна проба за коронавирус, стана известен в четвъртък. Той обяви това по време на видео среща с руския президент Владимир Путин. За периода на лечение на Мишустин неговите задължения ще изпълнява първият вицепремиер Андрей Белоусов. Съответният указ беше подписан от Путин.

Мишустин стана министър-председател на Русия на 16 януари 2020 г., заменяйки на този пост Дмитрий Медведев.
Началото на неговия срок съвпадна с разразилата се пандемия от COVID-19, която засегна целия свят.
В Русия тя настъпи по-късно и в момента е в своя пик.

Броят на заразените в страната със смъртоносния вирус надхвърля 100 000 души и тя бързо се изказва в антикласацията и вече е сред десетте най-засегнати държави, пише blitz.bg.

Това е вторият премиер, попаднал под ударите на COVID-19. Малко преди това под ударите но коронавируса попадна и британският премиер Борис Джонсън. За щастие той успя да се излекува въпреки, че в определен момент състоянието му бе критично.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар