Конфликт между Мутафчийски и Кунчев! Гневният Борисов настоява за край на гаврите с Щаба (виж тук)

Конфликт между Мутафчийски и Кунчев! Гневният Борисов настоява за край на гаврите с Щаба (виж тук)
Гласувайте за статията

Премиерът разкри защо са спрени ежедневните брифинги, обясни и за противоборството в Щаба!

Лидерите на Щаба – ген. Мутафчийски и доц. д-р Ангел Кунчев не могат да стигнат до единодушно решение за мерките в страната. Това е първото сериозно противоборство в Щаба до момента.

Това разкри на брифинг днес министър-председателят Борисов. И поясни, че Кунчев държи на разхлабването на мерките, а шефът на ВМА е твърдо против това.

„Кунчев иска да се махнат РЗИ-тата по границите и КПП-тата. Двамата един час се караха по въпроса. Затова събирам правителството, за да преценим кое ще даде малко приходи в хазната.

Ако освободим спорта на открито, шофьорските книжки – това със сигурност ще го пуснем, защото не би застрашило здравето на хората“, заяви Борисов.

И допълни, че министър Горанов пък предлага да се отворят заведенията на открито като клиентите стоят по двама или семейство на една маса, а самите маси са разредени.

Лидерът на ГЕРБ се подразни на въпрос на журналист дали между него и Мутафчийски има напрежение. Категорично отрече това да е истина.

„Какво напрежение да има между мен и него. Той е шеф на болница, аз съм премиер. Второ – ние от 20 години сме приятели. Говорим по 10 пъти на ден. За какво напрежение ме питате? Така се подронва работата и доверието в правителството и щаба“, заяви Борисов.

Решението за спирането на ежедневните брифинги е дошло лично от шефа на ВМА, който от две седмици молил премиера за това. Пресконференциите ще бъдат раздени до една или две седмично, но работата на самия Щаб остава и тя е денонощна.

„Много хора идват тук да се заяждат с тях. „Умолявам ви, това да го прекратите и да работя по друг начин“, такъв SMS ми прати Мутафчийски. Един от най-добрите ми приятели SMS написа заглавие „Убиха генерала“! Какво е това? Щабът работи на пълни обороти“, не скри възмушението си от изопачаването на фактите Борисов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар