Доц. д-р Сотир Марчев разкри кои българи са най-застрашени от коронавируса! (подробности)

Доц. д-р Сотир Марчев разкри кои българи са най-застрашени от коронавируса! (подробности)
Гласувайте за статията

Доц. д-р Сотир Марчев коментира и облекчаването на мерките в страната!

Най-застрашени от коронавируса не са пушачите. Това са хората с наднормено тегло, разкри пред БНТ тази сутрин доц. д-р Сотир Марчев. Той е директор на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на МВР.

Сотир Марчев

Д-р Сотир Марчев алармира – спортувайте и се хранете правилно

Той съветва хората са спортуват, дори и вкъщи. Защото любителският спорт е нещото, което укрепва имунитета на 100%, категоричен е д-р Марчев.

По думите му този спорт се познава по две неща – първото е, че там човек не вдига тежести повече от неговото нормално тегло. А второто важно нещо е да спортуваме, докато се чувствате добре. Не бива да има болка, задушаване или стягане в гърдите и сърдечната област.

Преценяваме спортното си натоварване като извадим от 200 вашата възраст. Това е допустимата граница на пулса, обясни доц. д-р Сотир Марчев.

И разкри, че Ковид-19 не е толкова опасен за пушачите, колкото за хората с наднормено тегло.

Според него е от особено значение да се пази и психиката на пациентите – болни от коронавирус, но и на здравите хора. Болниците са полупразни точно, защото хората ги е страх и това ще породи проблеми, счита лекарят.

И съветва да се храним полезно и здравословно за организма си като първо трябва да наблягаме на плодовете и зеленчуците, а след това на варивата, киселото мляко и пълнозърнестия хляб. Това ще помогне на сърцето, мозъка и имунната ни система.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар