С края на ИП дойде и бум на новозаразени с Ковид-19 у нас! (двоен ръст за последните 24 часа)

С края на ИП дойде и бум на новозаразени с Ковид-19 у нас! (двоен ръст за последните 24 часа)
Гласувайте за статията

Двоен ръст бележат новите случаи на Ковид-19 у нас, а ИП се отменя!

Извънредното положение в страната пада от 13 май, а днес като „по поръчка“ новите случаи на заболели от Ковид-19 са двойно увеличени. Само за изминалите 24 часа са установени 57 души, 15 от които са настанени в болница.

Ковид-19

Заразените от Ковид-19 увеличени двойно за ден

Това е двоен ръст на новозаразените, в сравнение с предишния ден, заяви секретарят на Националния оперативен щаб доцент Димо Димов тази сутрин.

Общо 1158 проби са изследванипрез изминалото денонощие, в момента постоянно се обработват нови. Активните области в страната са 11 на брой.

„Има 7 заразени деца на възраст 4-18 години. Те са във Видин, Ямбол и Хасково. В. 182 са лекарите, заразени с коронавирус“, съобщи той.

„На граничния контрол на аерогара „София“ са установени две лица, български граждани, които са показали на скрининга повишена температура и са имали гриподобна симптоматика. Те са отведени в болнично заведение“, заяви Димов.

„342 са излекуваните в страната, има 4 нови случая на починали от коронавирус в последните 24 часа:

В УМБАЛ „Александровска“ е починал 82-годишен мъж, страдал от хронична бъбречна недостатъчност и пиелонефрит. В МБАЛ Враца е починал мъж на 69 г. от дома за стари хора в с. Гара Орешец. Той е страдал от цироза и мозъчно-съдова болест.

В областната болница във Видин е починал 78-годишен мъж от дома за стари хора в Кула, болен от диабет. В областната болница в Ямбол е починала жена на 55 г, която била с диабет и хипертония.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите. Общо 78 са починалите в страната. Общо в момента 316 души са в болница, а 37 са в интензивно отделение.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар