Мнението на експерта: Внимавайте с инвестицията във физическо злато!

Мнението на експерта: Внимавайте с инвестицията във физическо злато!
Гласувайте за статията

Икономическият срив доведе до засилен интерес към инвестицията в злато

Експерт съветва да внимаваме с инвестицията във физическо злато

Експерт съветва да внимаваме с инвестицията във физическо злато

Пандемията от коронавирус доведе до срив в световната икономика, който от своя страна обърка инвеститорите и накара хората със спестявания да започнат да се притесняват за финансите си.

Покрай всичко това се заформи същинска истерия, свързана с инвестицията в злато.

Стефан Георгиев, който е изпълнителен директор на българския клон на британския брокер Admiral Markets, отговори на важни въпроси, свързани с този вид инвестиция.

Пред infostock.bg той заяви, че спестяванията в банки са губеща инвестиционна форма заради нулевите лихви и доста по-високата от тях инфлация. Експертът добави, че кризата с коронавируса ще доведе до влошаване на ситуацията около банковите депозити.

Той е категоричен, че златото винаги е било актив убежище по време на криза поради способността да съхранява стойност.

Георгиев поясни, че има няколко начина за сдобиване с метала – инвестиция във физическо злато, Договори за разлика (ДЗР) върху индексно търгувани фондове, подкрепени от физическо злато, фючърси, акции на миннодобивни компании и др.

Той съветва купувачите трябва да внимават с подводните камъни и даде за пример Австралийското кенгуру. В момента този мета се продава за 3 577 лева при един от най-големите търговци у нас. Но обявената му цена за обратно изкупуване от същия търговец е 2 894 лева. Това означава реализиране на загуба в размер на 19% още в момента на инвестицията.

Експертът препоръчва ETF-те вместо инвестиция във физическото злато и допълва, че те могат да бъдат закупени като акции на фондова борса.

Основното им предимство е, че позволяват избягване на разходите и неудобствата от надценките, както и разходите, свързани със съхранение и рисковете за сигурността на физическото злато.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар