Вдовицата на Самоковеца се сдоби с имот за внушителните 1.6 млн.лв. в центъра на София! (виж тук)

Вдовицата на Самоковеца се сдоби с имот за внушителните 1.6 млн.лв. в центъра на София! (виж тук)
Гласувайте за статията

Вдовицата на Самоковеца лапна имот за рекордни пари в центъра на столицата!

Дарения за милиони левове е получила вдовицата на Константин Димитров – Косьо Самоковеца, показа проверка на вестник „България Днес”. В ролята на благодетели влизат родителите на Ангелинка, които безвъзмездно й прехвърлят огромен апартамент в центъра на София.

Самоковеца

Вдовицата на Самоковеца се облажи с уникален имот

Жилището е с площ от 217 квадратни метра и се намира на една от най-скъпите столични улици. В радиус от петдесетина метра са Президентството, множество хотели и бутици. Напук на кризата към днешна дата цената на квадратен метър на същата улица се търгува минимум за 3800 евро.

По прости сметки апартаментът на Ангелинка струва над милион и шестстотин хиляди лв. Според запознати с дарението с него приключва окончателно документалното прехвърляне на богатството на Самоковеца в ръцете на вдовицата му.

Твърди се, че приживе Самоковеца успял да натрупа стотици милиони чрез ръководените от него контрабандни канали. Немалка част от сумите се отчитат на политическите му и полицейски покровители, но остатъка за него е повече от солиден.

След като официално стана собственик на хотел „Замъка“ край Самоков и на десетина парцели и имоти вдигнати от Константин Димитров, идва ред и на имота в София.

Дълго време част от богатствата стояха на името на офшорни фирми заради делата за неплатени данъци и конфискация водени от държавата срещу Ангелинка като наследничка на покойния си съпруг.

След множество перипетии вдовицата бе оправдана напълно. Нещо повече – тя дори заведе дело срещу държавата в Страсбург и го спечели.

Магистратите и присъдиха обезщетение от 430 хиляди евро заради нарушено право на собственост на наследство от Самоковеца. Това позволи на Ангелинка официално да придобие фирмите останали от покойния й съпруг, чиято дейност носи солидни печалби.

Само една от тях преди време обяви че е на плюс с над 2 милиона лева. Подобна е съдбата на Софийския апартамент. Първоначално той си вода на родна фирма, чиито собственик е офшорка.

Няколко месеца по-късно скритите собственици със свое решение прехвърлят своите акции на родителите на Ангелинка. Твърди се, че преди да стане нейна собственост той е ползван от вдовицата на Самоковеца.

Според слуховете Ангелинка наследява от покойния си съпруг и банкови сметки в чужбина. Говори се, че Ангелинка се е заела да увеличи богатството си. Тя започнала туристически бизнес малко преди кризата с коронавируса да затрие целия бранш.

Чаровната дама има туроператорска агенция. Според сайта дружеството се занимава с организиране на бизнес семинари и екскурзии из екзотични дестинации.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар