Още една финансова помощ заради извънредното положение (Подробности)

Още една финансова помощ заради извънредното положение (Подробности)
Гласувайте за статията

Нов текст към закона за извънредното положение предвижда отпускането на още една финансова помощ, от която ще могат да се възползват част от българските граждани

 

Отпускат още една финансова помощ

Отпускат още една финансова помощ

Допълнителен текст в закона за извънредното положение предвижда още една финансова помощ за част от българските граждани. Тя ще е в размер на 290 лева. Предназначена е за работници и самоосигуряващи се лица. Право да получат тази помощ ще имат само тези, които са ангажирани в най-пострадалите от кризата браншове.

Правителството предлага текст в закона за извънредното положение, който предвижда финансовата помощ да бъде изплащана от Агенцията по заетостта, като за целта ще се използват средства от еврофондовете.

Браншовете, които ще бъдат подпомогнати, ще бъдат обявени след края на мярката 60 на 40. Тогава правителството ще вземе окончателно решение.

Крайният срок за подаване на заявки от фирми, желаещи да бъдат подпомогнати при изплащането на заплатите на техните служители по схемата 60 на 40, е до 30 юни 2020 година.

Според тази мярка, НОИ покрива 60% от осигурителния доход и осигуровките на подпомогнатите работници. За сметка на работодателя са останалите 40%.

В края на седмицата Народното събрание ще гласува на първо четене поправките за закона за уреждане на антикризисните мерки, които ще влязат в сила след края на извънредното положение – 13 май, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар