Извънредно: Проф. Кантарджиев със страшни новини! (подробности)

Извънредно: Проф. Кантарджиев със страшни новини! (подробности)
Гласувайте за статията

Проф. Кантарджиев заяви, че ваксината против туберколоза не пази от Ковид-19!

Ваксината против туберколоза, която в България се поставя от много години, не пази от зараза с Ковид-19. Това заяви проф. Кантарджиев днес, в отговор на въпроса може ли да се чувстваме защитени ако я имаме.

Кантарджиев

Проф. Кантарджиев с важна информация

„При туберкулозата се оказва, че при нея отговорност за защита има клетъчния имунитет. Тя не е предотвратимо заболяване, защото ваксината пази предимно малките деца и то не само от туберкулоза, но и всички инфекции, свързани с температурно състояние.

Именно и заради това има търсене от държави в Африка и Латинска Америка, защото пази и при други инфекции при децата. Но въвеждането й с нищо не е предотвратило разпространението на заболяването“, попари много надежди проф. Кантарджиев.

И за пореден път заяви, че единственият начин към момента, да се предпазим от заразяване с коронавирус е хигиената. И по възможност няколко поколения да не делят един покрив заедно. Кантарджиев обори и предположението, че човек с наличие на антитела не може да се заради повторно.

„СЗО в края на април излезе със становище, че наличието на антитела в даден пациент не му гарантира, че той е защитен от повторно заболяване. Това е много важно да го знае българинът, който си мисли, че му е минало.

Наистина имаме неголям брой случаи, в които кръвта и плазмата помагат на тежко болните, но това не важи за всички. Този вирус не дава адекватен имунен отговор. Имунитетът е много различен при това заболяване“, каза експертът.

Според него има добър сценарий, на който всички се надяваме и това е вирусът на изчезне през горещите месеци. „Но това зависи и от поведението на хората, от ограничаването на неговото разпространение“, категоричен е той.

И предупреждава, че ако не го ликвидираме до края на лятото, а го допуснем и през есента, тогава той ще се смеси със сезонните вируси и сезонния грип и ще бъде много тежко за здравето и здравната система.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар