Международна организация: COVID-19 връща на дневен ред много опасна болест

Международна организация: COVID-19 връща на дневен ред много опасна болест
Гласувайте за статията

Прогнозата е доста мрачна

Оказва се, че COVID-19 връща на дневен ред друга изключително опасна болест.

Десетки хиляди пациенти по света, страдащи от туберкулоза, остават без навременно диагностициране и лечение. Този факт може да доведе до значително увеличаване на смъртността от това заболяване в бъдеще.

COVID-19

Прогнозата е доста мрачна

Това се посочва в проучване на международната организация „Stop TB Partnership“.
Експертите са направили задълбочено проучване на това как краткосрочните карантинни мерки ще повлияят на увеличаването на заболеваемостта и смъртността от туберкулоза през следващите пет години.

За целта те са използвали данните за държави, в които проблемът с туберкулозата вече е остър: Индия, Кения и Украйна.

Те са разгледали два възможни сценария: оптимистичен и песимистичен.
Според оптимистичния сценарий до 2025 г. в света ще се появят допълнителни 1,8 милиона души с туберкулоза. От новопоявилите се болни с това заболяване, 342 500 ще изгубят живота си.

Песимистичният сценарий предполага, че до 6,3 милиона души ще се разболеят от туберкулоза през следващите пет години. При най-лошия сценарий 1,4 милиона от тях ще загубят живота си.

Междувременно на фона на тази мрачна прогноза се появи и известна светлина в тунела. Светлината идва от Турция. От там обявиха, че са открили лекарство, което е унищожило COVID-19 в лаборатория. Екипът учени е в очакване на разрешение от местното Министерство на здравеопазването, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар