Бойко Борисов почете Деня на Европа със силни думи!

Бойко Борисов почете Деня на Европа със силни думи!
Гласувайте за статията

Бойко Борисов все отношение към Деня на Европа, който почитаме днес!

Премиерът на България Бойко Борисов почете празника на победата над нацизма със силни думи във Фейсбук. Ето какво написа:

Бойко Борисов

Бойко Борисов почете Деня на Европа

„Днес е Денят на Европа, в който може само да сме горди, че сме част от най-демократичния съюз на планетата. България не е само консуматор на привилегии и еврофондове, ние пазим външната граница на Европейския съюз, участваме във вземането на решения за общата сигурност и просперитет на нашия континент. Днес подаряваме на Европа нашия девиз „Съединението прави силата“, защото трябва да излезем от кризата заедно и по-силни.

Отбелязвайки и годишнината от Победата над нацизма, си спомняме с признателност за милионите воини и участници в съпротивителното движение в Европа, дали живота си, за да спасят човечеството от ужасите на лагерите на смъртта и газовите камери. Нека помним жертвите на тази война и уроците на историята. В мрачните години на Втората световна война Лондон, Москва и Вашингтон и техните съюзници заедно побеждават нацистката армия. Това е пример за солидарност, от която нашият свят се нуждае и днес.“

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар по “Бойко Борисов почете Деня на Европа със силни думи!”

  1. Тц

    май 09. 2020

    Ние почитаме Деня на победата. А Захариевица да чуе какво самите германци й казаха – че за Втората световна е виновна само и единствено Германия, а не СССР.

Добавете коментар