Обрат в Швеция след грандиозния провал

Обрат в Швеция след грандиозния провал
Гласувайте за статията

Здравният министър призна, че не са успели да защитят възрастните хора

В Швеция настъпи пълен обрат след грандиозния провал, който претърпя страната.

В скандинавската страна от известно време насам се наблюдава тенденция на намаляване на новозаразените с коронавирус.

При все, че Швеция имаше много по-либерален подход в сравнение с почти всички страни в Европа, където бяха наложени строги мерки за изолация, ситуацията все пак се нормализира, информира „Гардиън“.

Швеция

Здравният министър призна, че не са успели да защитят възрастните хора

Ръководителят на шведската агенция за извънредни ситуации призна, че властите са можели да действат „малко по-бързо“, за да ограничат разпространението на коронавируса сред уязвимите групи от хора.
В радио интервю Дан Елиасон каза, че „когато възникнат големи кризи, винаги ще бъдат оценявани впоследствие. Така идва въпросът, реагирахме ли достатъчно бързо?“

Коментарите му бяха направени, след като министърът на здравеопазването Лена Халенгрен миналия месец призна пред шведска телевизия, че не са успели да защитят възрастните хора. „Това е наистина сериозно и провал за обществото като цяло. Трябва да се поучим от това“, посочи тя.

Шведските медии през последните седмици съобщиха за случаи, при които в старчески домове е имало голям брой починали. Персоналът продължава да работи, въпреки липсата на предпазни средства или въпреки проявяването на симптоми и потенциалното заразяване на обитателите на домовете.

В някои домове за възрастни също така се наблюдава недостиг на персонал. Това се дължи на факта, че служителите са отказали работа или са били насърчавани да останат вкъщи дори с леки симптоми, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар