Големият актьор Филип Трифонов със скандални разкрития! (виж тук)

Големият актьор Филип Трифонов със скандални разкрития! (виж тук)
Гласувайте за статията

Филип Трифонов откровен до болка в своето интервю!

„Не си ли член на службите, няма помощ от държавата, няма и пенсия по заслуги”. Това заяви актьорът Филип Трифонов, познат като една от звездите от златното българско кино.

Филип Трифонов

Филип Трифонов разкри нелицеприятни истини

Артистът е в трудно положение заради коронавируса, но не е спрял и да пише „книга за професионалното кино”. И чака с нетърпение края на кризата, за да се отдаде на любимите си творчески проекти.

„Не разказвам живота си. Но ще не съм решил дали въобще ще го издавам този мой труд, или е за удоволствие”, смее се актьорът от „Момчето си отива”.

73-годишния театрал в момента е под карантина и не се и надявал, че някой ще му помогне във финансов план, тъй като според него всичко в държавата е „предварително начертано”.

„Както не получих пенсия по заслуги, така и не получавам нищо отгоре като пенсионер. След толкова неща, които направих за българското кино, още ми е странно, че ме „зачеркнаха”, казва актьорът.

Той посочва, че е играл в цели 37 филма и има 9 отличия, а отделно се е изявявал и в редица театрални постановки. Но въпреки това го пропускат редовно, пише вестник „България днес“.

„Аз съм единственият жив актьор с два наградени филма от „черно-бялото кино – „Изпит” и „Момчето си отива”. И защо все ме пропускат, се чудя”, пита се Трифонов.

След края на пандемията обаче, актьорът — поет планира да се срещне с племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова, с която са правили доста театрални неща заедно и пак му се работи.

„Имам и режисьорско образование. Кой знае може и натам да се запътя”, обнадежден е Филип Трифонов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар