Бойко Борисов отказа акциите на „Левски“, пратени му от Божков! (още подробности)

Бойко Борисов отказа акциите на „Левски“, пратени му от Божков! (още подробности)
Гласувайте за статията

Бойко Борисов отказа акциите на „Левски“ от Васил Божков!

Министър-председателят на България Бойко Борисов отказа да вземе акциите на Левски! Пред Министерски съвет излезе спортният министър Красен Кралев, който говори с куриера на акциите Сашо Диков и събралите се журналисти.

Борисов

Борисов отказа акциите на „Левски“, пратени му от Божков

„Бойко Борисов отказа акциите. Сами разбирате, че министър-председателят няма как да ги притежава. Премиер, на която и държава, не може да бъде собственик на спортен клуб. Борисов няма и моралното право“, каза Кралев.

„Редно е съдбата на Левски да бъде предадена в ръцете на феновете на Левски. Това е опит да се политизира процеса и да се нагнети напрежение сред феновете на клуба. Върнете акциите на този, от когото сте ги взели“, добави спортният министър.

„Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори“, каза още Кралев.

„Не е нормално това, което се случва в момента. Но това не е предизвикано от държавата, а от собствениците на Левски“, каза още Кралев.

„Вие нямате предварителна уговорка с г-н Бойко Борисов. Отказвам да бъда куриер между вас и премиера. Това е унизителен за феновете на Левски начин. Без да разбирам от спорт. Начинът е обиден.

Не е сериозно тези документи да се изпращат през вас или когото и да било. Може да ги занесете на друго място“, обърна се шефът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова към Сашо Диков.

По-рано днес собственикът на Левски Васил Божков изпрати отворено писмо до медиите, в които показа, че акциите на „сините“ са джиросани на премиера Бойко Борисов. Той изпрати журналиста Сашо Диков да ги занесе в Министерски съвет.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар