Сашка Васева закъса: Събира пари, за да спаси зрението си!(Виж още)

Сашка Васева закъса: Събира пари, за да спаси зрението си!(Виж още)
Гласувайте за статията

Най-после има лъч надежда за Сашка Васева

На фолкветеранката Сашка Васева най-сетне й се усмихна късметът.

Ретро иконата на чалгата страда от атрофия на очния нерв и е загъбила почти напълно способността си да вижда – има 90% слепота. Дълго време се смяташе, че решение на проблема няма и Сашка разчиташе на Божията помощ, за да прогледне.

Оказа се обаче, че певицата все пак е открила и медицински вариант, за да възстанови зрението си.

Сашка Васева

Сашка Васева намери начин да се спаси

Васева разбрала, че в Русия се прилага електростимулация, която в нейния случай е единствения вариант. „И в България е известно това лечение, но не дава добри резултати.

А в Германия, в Берлин, клиниката на Федоров могат да ми помогнат“, поясни певицата. Тя най-вероятно ще се насочи към братска Русия, но не скоро, защото не разполага с необходимите средства.

Не е ясно колко е точната сума, но със сигурност тя надминава 10 хиляди евро, с включени транспортни разходи.

Подобна сума е непосилна за Сашка и семейството й, затова певицата започна кампания за набиране на средства чрез дарителска сметка и се надява, че нейните почитатели ще й помогнат отново да прогледне.

„Да не си мислят хората, че ние, изпълнителите, сме богати. В никакъв случай не сме. Ако някога сме изкарвали пари, те са отишли за купони“, споделя Сашка, пише Галерия.

Проблемите й със зрението започват преди няколко години. Една сутрин просто се събудила без да вижда нормално. Първо губи зрението на дясното си око, впоследствие силно се влошава и това на лявото.

Сашка вече вижда само размазани силуети и сенки. Дори човек да стои на няколко крачки от нея, тя не може да го идентифицира ясно.

От проблемите й косвено са засегнати децата й, тъй като едното винаги трябва да я придружава, когато излизат навън. Отделно от това се притеснявали за нея.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар