Повече за образователната платформа „Уча.се“

Повече за образователната платформа „Уча.се“
Гласувайте за статията

Дарин Маджаров споделя опита си от последните няколко месеца – учениците са свикнали с онлайн обучението, предизвикателство ще е да се върнат обратно по класните стаи.

Дарин Маджаров, основателят на образователната платформа „Уча.се“, коментира ситуацията на извънредно положение и промените в образователния процес от март до днес. За образованието ползите са огромни. В рамките на няколко седмици извървяваме път, който в нормално време би отнел години. Сега всеки пробва нещо различно, човърка из всякакви сайтове и ресурси, вижда резултати, прави си изводи. Когато се възстанови учебният процес, добрите практики ще си останат в системата. И така тя ще е с един огромен скок по-нагоре като ефективност. А за мен едно от най-позитивните неща е, че хората някак си в момента отново си дават масово сметка, че медиците и учителите правят геройски неща. Уважението се завръща.

Дарин коментира и поведението на учащите се така – за учениците не е нищо ново. Така или иначе и преди огромна част от учениците се подготвяха за училище основно онлайн. С колкото съм говорил – интересно им е. В стандартните часове в училище на много места 40 минути учениците трябва да седят и да слушат. Сега им се раздават задачи, различни мини проекти, които да свършат. Учениците участват много повече и са ангажирани. Говоря обобщено и масово.

Това ли е бъдещето, онлайн обучение и дигитално образование предстои да видим, но всяко нещо си има добра и лоша страна, извънредните дни напоследък ни го показаха.

Източник : Economy.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар