Едно специално и по-здравословно кафе, наречено бронирано кафе

Едно специално и по-здравословно кафе, наречено бронирано кафе
4 (80%) 1 vote

Бронирано кафе започна да се превръща в тенденция преди години. Но какво точно е бронирано кафе? Кафето е любима напитка на милиони хора по света. Всеки има различни предпочитания и цели на употреба, но едно е сигурно – комбинацията на кафе с масло е нетипична. А точно това представлява на практика бронираното кафе! В момента то е абсолютен хит и голяма част от известните личности по света му се доверяват.

Негов откривател е компютърният специалист Дейв Аспрей, който именно му дава определението „бронирано”. Така една напитка се превръща хем в удовлетворен сутрешен навик, хем в закуска, хем в начин да сваляте килограми.

На практика това е чаша, в която вместо със сметана или мляко, се овкусява с масло от свободно отглеждана крава и масло от кокос. С други думи – ако искате да сте сигурни, че вашето кафе е точно напитката, която ще ви събуди и засити едновременно, то заложете на бронираното кафе! Съдържащите се в него здравословни мазнини, ви държат по-дълго време сити и потискат желанието ви за нещо сладко, като едновременно с това подобряват и умствената функция. Всъщност комбинацията, при която пиете кафето си, но добавяте лъжичка масло, е доста сполучлива. Тя е невероятна – освен, че е вкусна, намалява и чувството на глад, същевременно подпомага и свалянето на килограми.

И накрая какво е – MCT (medium-chain triglyceride) – е вид мазнина, която се съдържа в млякото, палмовото и кокосовото масло. Поради структурата си, MCT изискват по-малко време за разграждане.

И малко съвети как да си го приготвим у дома – Оригиналната версия бронирано кафе използва 2 чаши кафе, 2 супени лъжици масло и 2 супени лъжици MCT oil (средноверижни триглицериди, които се добиват от палмово или кокосово масло). Ако следвате тези указания, то кафето ви ще съдържа между 250 и 500 калории, при изричното условие, че не използвате други добавки.

Друг вариант: 1 чаша качествено кафе еспресо (100 мл), 1-2 супени лъжици органично студено пресовано кокосово масло или MCT oil, или 1-2 с.л. домашно краве масло, или ghee (индийско пречистено краве масло). Всичко се смесва в блендер.

Източник: zdrave.to/zdravoslovno

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар