Куката, бившият на Златка Райкова, излезе от ареста!Камен Балбузанов - Куката

е бил освободен от ареста! Наскоро спецмагистратите пускат плевенският кримигерой под домашен арест, потвърдиха за вестник "България Днес" от апелативния спецсъд. Така Куката вече е при семейството и най-близките си хора. [caption id="attachment_444923" align="alignright" width="300"]Куката Куката излезе от кафеза[/caption]

Балбузанов пусна кадър с красивата си щерка Естел. "Обичам те!", обръща се той към жена си Стела. Двете любими момичета на кримигероя през цялото време го подкрепят на заседанията и се грижат за снабдяването му с храна в ареста.

Последните 3 години Камен Куката изкарва в кауша като подсъдим за шеф на банда за рекет, изнудване и побои. Част от времето прекарва в болницата към Софийския затвор заради здравословни проблеми и камък в жлъчката. Куката е блъскал яко на фитнес уредите зад решетките и е направил завидни мускули като на истински културист, става ясно от снимка в социалните мрежи.

"Егати големите ръки, батка", четкат го аверите. "Куката се завърна!", коментират приятели на плевенския бизнесмен. Той беше закопчан през април 2017 г. Според обвинението бандата е действала от януари 2015 г., като в нея участвали и две длъжностни лица.

Това според разследването са обвинителят от Окръжната прокуратура в Плевен Димитър Захариев и Мирослав Минков, който по това време е служител на областното звено "Охрана" към Министерството на правосъдието. Тежките обвинения не издържат пред първата инстанция. Съдът стига до извода, че Балбузанов не е бос на банда, а организирана престъпна група въобще не съществувала. По време на съдебното следствие се намират доказателства само за това, че Куката е обсебил надуваем детски батут във формата на замък, за което получава 4 г. затвор. Батутът бил разположен в парк "Кайлъка", а през почивните дни го сгъвали.

Той е изчезнал от хале, където бил прибран заедно с паднали в него бонбони и солети, както и разклонител и касов апарат. Балбузанов дори няма обвинения за обсебване, а за кражба, коментират юристите след присъдата.

В хода на процеса свидетелите масово се отричат от показанията си пред ченгетата и твърдят, че не си спомнят да са изнудвани и притискани да бъдат охранявани от фирми, близки до Куката. Не са събрани и доказателства бандата да е имала "амбиция да завземе бизнеса с производство на хляб в Плевенско", както твърди спецпрокуратурата. Според защитата думите на свидетелите са манипулирани от полицаите. Балбузанов от около месец е пуснат у дома при семейството си Самият Балбузанов отбелязва, че едно от престъпленията, за които е погнат, няма как да го е извършил, защото по това време бил прострелян и седял в инвалидна количка. Въпреки оправдателната част от присъдата плевенчанинът е оставен под стража. Защитата изтъква, че 3- годишният му престой на топло е равносилен на изтърпяване на наказание. Куката е преследван от Темида и по наркоделото на "Чуковете", което се води срещу приближени до Таки. Този процес забуксува след изчезването на двама от подсъдимите. Докато търка нара, Камен Балбузанов записа да учи право.